AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista ’’Informer’’ Dragan J. Vučićević rekao je da je vakcinacija jako važna, te da statistika i rezultati, kao i najuglednije svetske i evropske institucije potvrđuju da se mi na najbolji mogući način borimo protiv korone kao država.

- Vakcina imamo, za razliku od drugih evropskih zemalja, samo treba u što većem broju da se odazovemo na vakcinaciju i da pobedimo ovo zlo – istakao je Vučićević za Pink.

- Mi smo sad na 40 odsto vakcinisanih na populaciji starijoj od 18 godina, dakle, nedostaje nam desetak, 15 odsto do kolektivnog imuniteta – dodaje.

Ističe, kada budemo na nekih 50 odsto vakcinisanih, računajući i one koji imaju stečeni imunitet posle preležane korone, imaćemo taj kolektivni imunitet i nećemo morati, dodaje, da živimo u ovakvoj produženoj vrsti vanrednog stanja u kome živi ceo svet.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević kaže da je to nešto iza čega svi treba da stanemo kao jedan, ali da to, kako vidimo nije situacija i da tu brobu protiv korone mnogi pokušavaju politički da zloupotrebe i pokušavaju da kažu da tu neko ne radi nešto kako treba.

- Svaki čas čujete od tih hejtera po društvenim mrežama, od tih nazovi opozicionara, Đilasovaca, kako je to nešto loše urađeno – rekao je Vučićević i zapitao se šta je loše urađeno i dodao da su svi oni ’’trčali’’ na Sajam i punktove da se vakcinišu.

- Đilas je prvi govorio da vakcina nema, snimao spotove da vakcina nema, da Vučić laže i izmišlja, pa je kritikovao Brnabić što se ona prva vakcinisala i govorio da su uvezene samo za Vladu i vrh vlasti – podsetio je Vučićević.

- Kada su videli da vakcina ima, onda su pokušali da vode antivaksersku kampanju govoreći da kineska, ruska vakcina nisu dobre i ispitane, da bi na kraju videli da ih ima, da su dobre, da građani veruju nadležnim državnim organima i vakcinišu se. I odlučili su da se priključe tom pozivu za vakcinaciju ne bi li pobrali neke glasove – smatra on.

Vučićević naglašava da je istina da u zemlju ni jednu, jedinu vakcinu nije doneo Dragan Đilas i njegova politika, nego da su ove vakcine u Srbiji zahvaljujući politici predsednika Vučića.

#Dragan J. Vučićević

#vakcinacija