AKTUELNO

"Stvari ne idu na dobro i moraćemo da ih rešavamo malo strožim merama", kaže lider SRS.

Lider Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj izjavio je da Srbima na Kosovu i Metohiji preti opasnost i da naša vojska mora biti veoma oprezna i spremna da odmah interveniše u slučaju da se opasnost pretvori u materijalnu i realnu.

Foto: TV Pink Printscreen

On je ovako prokomentarisao najavu da će Albanci izgraditi bazu na jednom od najviših brda u severnom regionu KiM sa kojeg se, kao na dlanu, vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela.

- Ovo je strateški veoma važan položaj i otuda se dobrim artiljerijskim oružjem može kontrolisati ceo sever KiM. Opasno je i to što Albanci nemaju pravo na vojne baze, a po Rezoluciji 1244 - rekao je dr Šešelj za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Lider SRS ističe da su Amerikanci u južnoj srpskoj pokrajini izgradili svoju vojnu bazu bez odobrenja Saveta bezbednosti, a da sada to rade i Albanci.

- Te stvari ne idu na dobro i moraćemo da ih rešavamo malo strožim merama. Bolje bi bilo da postignemo kompromis, da Kosovo ostane u sastavu Srbije, a da Albanci dobiju visok stepen autonomije, pa čak i ta autonomija da im bude garantovana od Saveta bezbednosti, ali otcepljenje KiM ne može biti realna opcija, niti tema razgovora. Nema šta o tome da se razgovara, to ne smemo dopustiti - izjavio je lider radikala.

Ceo razgovor sa dr Vojislavom Šešeljom pogledajte u nastavku:

#Vojislav Šešelj