AKTUELNO

MUP je obavio istragu protiv Aleksandra Rodića, "Adrija medija grupe" na čijem je on čelu i lista "Kurir", i sada raspolaže konkretnim dokazima o zloupotrebama u finansijskom poslovanju, neplaćanju poreskih obaveza, falsifikovanju dokumentacije, ucenama, pretnjama.

Glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa Milana Lađevića istakao je da je cilj Rodića da zadovolji srpske interese.

Pročitajte još: Otvoreno pismo glavnog i odgovornog urednika Informativnog programa TV Pink Gorana Gmitrića Aleksandru Rodiću

- Nije problem kritikovati Vučića, radio sam to često. Ali ako neko kaže da mu je rejting u krizi, da ima manje od 30 odsto, a svako zna da to nije tako, onda je to besmsleno - rekao je Lađević za televiziju Pink.

Foto: TV Pink

On je istakao da se seća Rodićevih "ranih radova".

- Tražili smo da kritikujemo Đokovića jer je bio zaštitno lice jednog hrvatskog trgovinskog lanca. Bezbroj je takvih situacija. Kad god mu ponestane para, vršio je pritiske, čak i izmišljao priče da bi zaradio - rekao je Lađević.

Kako je dodao, za vreme izbora, Rodić je insistirao da njegovi novinari glasaju za Borisa Tadića i nagovore članove svoje porodice da to isto urade.

Pročitajte još: Saša Milovanović: KURIR UCENJUJE PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić ne sme da podlegne ucenama! (VIDEO)

- Tražio je od nas da izmišljamo da je kod Dulića u automobilu pronađen novac. To niko u policiji nije mogao da nam potvrdi. Zato kad god Rodić izgovori "sloboda medija", mislim da se negde u svetu dogodi razoran zemljotres - ispričao je Lađević.

Traženo je da se hvali NATO, da se ne pišu pozitivni tekstovi u Rusiji.

Foto: TV Pink

- Svi znaju da srpska firma ne može da kroči na hrvatsko tržište. Međutim, Rodić se priklonio Hrvatima, pa nije bilonegativnih komentara kada je kupio Adria media Zagreb. Znajte da on radi za njih, da je spreman da Srbe u Makedoniji optuži za genocid, samo da bi od Zaeva uzeo novac. Spreman je da proda i svoju porodicu. Šta onda da očekuju čitaoci Kurira? - zapitao je Lađević.

On je ispričao kako mu je Rodić poručio sledeće: "Milane, ako treba da budemo Jevreji da bismo zaradili, daj da budemo Jevreji".

#Aleksandar Rodić

#Kurir

#Milan Lađević

#Srpski telegraf

'