AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga, u kojem se kaže:

''U ime građana Srbije i u svoje ime želim da vam uputim najiskrenije saučešće povodom smrti princa Filipa, vojvode od Edinburga.

Princ Filip će uvek predstavljati primer nesebične javne službe, kao i stalnih nastojanja da svojim autoritetom i zalaganjem doprinese dobrobiti Ujedinjenog Kraljevstva. Svojom ličnošću i osećajem za odgovorno vršenje zahtevnih javnih dužnosti tokom decenija, stekao je nepodeljenu naklonost ne samo Britanaca, već i čitavog sveta.

Bio je duboko posvećen dobrobiti Britanije. Nenametljivo, ali čvrsto, osvojio je srca svojih sunarodnika, ali i svih ljudi bez obzira na naciju, rasu ili veroispovest, koji su cenili njegovu ozbiljnost, predanost, vedar duh i iskreni patriotizam ukorenjen u neprestanom služenju državi tokom čitavog niza decenija bremenitih velikim brojem izazova.

Kao potomak slavnih kraljevskih porodica, princ Filip je i u najtežim vremenima pokazivao oficirsku snagu i doslednost, čime je bio oslonac porodice i cele zemlje koja će ga pamtiti sa poštovanjem i dubokim uvažavanjem.

Još jednom izražavam duboko saučešće, uveren da će Ujedinjeno Kraljevstvo na pravi način nastaviti da pamti princa Filipa, vojvodu od Edinburga'', navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

#Saučešće

#Telegram

#vučić