AKTUELNO

Jučerašnja sednica Senata Univerziteta u Novom Sadu prekinuta je usled nasilnog pokušaja pokrajinskog sekretara dr Zorana Miloševića da „eliminiše“ jednog od kandidata u izbornoj trci za novog rektora Univerziteta u Novom Sadu.

Članovi Senata Univerziteta u Novom Sadu sastali su se u četvrtak, 8. aprila kako bi utvrdili predlog kandidata za izbor rektora i prorektora Univerziteta u Novom Sadu, ali se do glasanja nije ni stiglo.

Naime, sednica je kulminirala prekidom kada se veliki broj dekana i direktora instituta usprotivio usvajanju protivzakonitog izveštaja Komisije za sprovođenje izbora za rektora, kojim se osporava kandidatura jednom od dva kandidata za rektora, prof. dr Dejanu Madiću.

Kako saznajemo, spornom izveštaju komisije prethodile su brojne zakulisne radnje, a pretnje i ucene ni ovog puta nisu izostale.

Ne želeći da učestvuje u kršenju zakona i pravnih akata Univerziteta i time rizikuje sopstvenu krivičnu odgovornost, rektor Univerziteta prof. dr Dejan Jakšić okončao je zasedanje Senata demonstrativno napuštajući prostoriju u kojoj je sednica održana.

POKRAJINSKI SEKRETAR DR ZORAN MILOŠEVIĆ ''IZGUBIO KOMPAS''

U želji da totalitarno zavlada Univerzitetom u Novom Sadu, a sebe proglasi za „vrhovni autoritet“ i time stavi tačku na autonomiju Univerziteta u Novom Sadu, pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević krenuo je u pohod na rektorsku fotelju protežirajući podobne kandidate koji će slepo izvršavati njegova naređenja, pritom ne birajući sredstva za obračun sa onima koji mu se nađu na putu.

„Gebels Milošević je novi nadimak koji je pokrajinski sekretar dobio u akademskim krugovima i on najbolje objašnjava metode koje on koristi u svom pohodu na Univerzitet“ – nam je kratko rekao dobro obavešten izvor o svim dešavanjima na Univerzitetu koji je želeo da ostane anoniman kako ne bi ugrozio i svoju poziciju na fakultetu.

Da je eliminacija svih eventualnih protivkandidata jedini način da dr Zoran Milošević „zauzme“ prostorije u Rektoratu, govori i protivzakoniti izveštaj Komisije kojim se osporava kandidatura dr Dejana Madića.

#Novi Sad

#sednica