AKTUELNO

Leševe nekoliko terorista u Račku su presvukli u civilnu odeću, ali je organizator te farse zaboravio da im skine potkošulje, donji veš, čarape i vojničke čizme. Ispostavilo se da su ti "civili" imali svi do jednog isti veš, iste čarape, iste potkošulje i bili su u vojničkim čizmama.

Član tima za obdukciju leševa terorista OVK iz Račka Budimir Gudžić tvrdi, na osnovu brojnih dokaza do kojih je došao radeći na ekshumacijama, da je šef posmatračke-verifikacione Misije OEBS-a Vilijam Voker umešan i u zločin koji su albanski teroristi počinili u Klečki, te da su, prema njegovom savetu, tela žrtava spaljivali, odbacivali u jame ili rudarska okna.

Gudžić je izjavio da ima tragova da je u vreme Vokera vršena trgovina organima, kao i uzimanje organa žrtava koje su, uz Vokerovo znanje, teroristi kidnapovali.

On tvrdi da je celim slučajem "Račak" rukovodio Voker.

Srpski tim sprečio Vokerovu farsu

Gudžić je ispričao kako su organizatori scenarija "masakra u Račku", koji su presvlačili leševe da bi ih prikazali kao ubijene civile, zaboravili da im skinu vojničke čizme i identičan donji veš, kao i da prikupe čaure, municiju, oružje i ostatke odeće u rovovima i rupama iz kojih su oni prethodno izveli napad na srpsku policiju.

Svi leševi terorista iz Račka su u pratnji "Vokerovih verifikatora" prebačeni u Prištinu u kapelu u krugu Kliničko-bolničkog centra, koja je odmah zapečaćena kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj Albanaca da uz pomoć verifikatora tela izvuku i sastave "kockice scenarija" u kome je trebalo da stoji "u Račku je počinjen masakr nad civilnim stanovništvom", navodi Gudžić.

- Odmah po dovoženju leševa u krugu bolnice i u mrtvačnici su se pojavili verifikatori koji su pokušavali da nas ubede da mi ne radimo obdukciju, ali je vođa našeg tima doktor Saša Dobričanin bio odlučan u stavu da obdukciju ne može rediti bilo ko drugi bez prisustva srpskih stručnjaka - naglašava Gudžić.

Pozvani su eksperti sudske medicine Duško Dunjić, Miloš Tasić, Vujadin Otašević i Zoran Stanković, koji su istog dana doputovali u Prištinu i već sutradan je započeo proces obdukcije, uz učešće dvojice stručnjaka iz Belorusije.

"Nijedan finski stručnjak nikada nije radio obdukciju"

Istovremeno je stigao "nalog" da se u ekipu za obdukciju uključi ekipa od petnaestak navodnih stručnjaka iz Finske predvođenih Helenom Rantom i, upravo čekajući te "stručnjake", od kojih, prema mom čvrstom uverenju, nijedan nikada nije radio na obdukciji, odlagana je obdukcija", ističe Gudžić.

Pošto su finski "stručnjaci" stigli, odmah je urađena obdukcija prvih 10 leševa i nepobitno je utvrđeno da su svi do jednog ubijeni iz vatrenog oružja iz veće udaljenosti i da među leševima nije bilo civilnih žrtava.

- Zamislite da je nekoliko njih bilo presvučeno u civilnu odeću, ali je organizator te "farse" zaboravio da sa leševa skine potkošulje, donji veš, čarape i vojničke čizme jer se ispostavilo da su ti "civili" imali svi do jednog isti veš, iste čarape, iste potkušulje i bili su u vojničkim čizmama - navodi Gudžić.

Četvorica nisu bila islamske veroispovijesti, što je bilo dovoljno, kaže on, da bude utvrđeno da su oni bili "instruktori" teroristima, odnosno plaćenici.

- To nam je potvrdio i jedan od meštana koji je u međuvremenu bio uhapšen - ističe Gudžić.

On navodi da je srpski tim, u pratnji verifikatora, u četiri navrata nastojao da tela preda u Račku vođi sela izvesnom Sadiku Mujoti, ali je u sva četiri pokušaja stizao neko od verifikatora, tražeći od Mujote da ne preuzima tela dok finski "stručnjaci" ne završe sa zapisnikom.

- Saznali smo da su verifikatori pod neposrednom kontrolom Vokera zajedno sa preživelima iz terorističe bande tela skupili i prebacili u džamiju, ali su zaboravili da prikupe čaure, municiju, oružje i nisu vodili računa da pokupe ostatke odeće koja je tokom uviđaja pronađena u rovovima i rupama iz kojih su izveli napad na srpsku policiju - iznosi Gudžić.

#OVK

#Račak

#Teroristi

#Vilijam Voker