AKTUELNO

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke završena danas nešto posle 17 časova.

Nakon sednice, koja je trajala oko sat vremena, a po najavama, razgovaralo o novom predsedniku Vlade Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković obratila se prisutnima, i detaljno objasnila o kojim temama je bilo reč na ovom sastanku.

- Srbiji je u ovom momentu veoma važno da budemo stabilna zemlja i da nastavimo politikom povećanja bruto dohotka. Moramo da nastavimo da pravimo dobre rezultate. Skoro svi članovi predsedništcva učestvovali su u ovoj diskusiji. Složili smo se i dalji jednoglasnu podršku Aleksandra Vučića da predloži premijera Srbije.  Kompletna Srpska napredna stranka će glasati za kandidata kog izabere predsednik Srbije - iskrena je Maja Gojković.

Ona je dodala da se u drugom delu sastanka razgovaralo o odnosima među pratijama.

Foto: TV Pink

- Želimo da nastavimo da produbljujemo vezu sa partijama koje su izašle sa nama na izbore. Želimo da imamo što jače veze sa SPS-om - dodala je Gojkovićeva.

Kakao je istakla, tema trećeg dela sastanka bila je srpska pokrajina Kosovo i predstojeći izbori u njoj.

Foto: TV Pink Printscreen

- Odlučili smo sve pripadnike srpskog naroda da jedinstveno glasaju za predstavnike srpske liste. Pripadnici srpskog naroda moraju izaći masovno na izbore i glasati. Svi danas vidimo kako izgledaju skrivene izjave albanskih političara, ali i znamo koje su im namere - istakla je ona.

Razgovarali smo i o tehničkim stvarima, a predesednik Srbije će u zakonskom roku izaći sa konkretnim imenom, odnosno ko će biti njegov kandidat za mandatara.

- Mi želimo da Aleksandar Vučić ostane na čelu Srpske napredne stranke, a o tome će biti reči na nekoj sledećoj sednici predsedništva - zaključila je predsednica Skupštine Srbije.

Foto: TV Pink

Što se SNS tiče vidi se da su maske pale i od danas će se voditi neskrivena borba između vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i lidera PSG Saše Jankovića za novog lidera opozicije u Srbiji, rekla je funkcionerka te stranke Maja Gojković.

Ona je rekla da se ponavlja priča kao što je bila sa Sašom Jankovićem i da kada je SNS dve godine upozoravala da on nije ombudsman već da se bavi poltičkim radom i ima pretenzije da se bavi politikom komentari su bili da su iza tih konstatacija neke skrivene namere.

#Aleksandar Vučić

#Maja Gojković

#SNS

'