AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je, govoreći o odluci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak smene ministra Vladimira Leposavića, ocenio da Crnoj Gori sve ovo nije potrebno, te da je važno da se očuva politička stabilnost u regionu.

- Naš region je jedna mala pozornica u svetskim razmerama, ali sve što se dešava u nekoj od zemalja prati se u susednim državama, jer su teme o kojima se govori važne za sve - rekao je Dačić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Dačić je naveo da je postupak Krivokapića motivisan odnosom ministra Vladimira Leposavića prema događajima u Srebrenici.

- Sačekao bih da vidim kako će proći ta inicijativa, imajući u vidu da Krivokapić nema svoju političku partiju, a Demokrati front i demokrate Bečića neće glasati za smenu Leposavića. Nisam video kakav je stav Abazovića - naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, sve ovo nije potrebno Crnoj Gori.

- Nama je važno da se očuva politička stabilnost u celom regionu. Važno nam je da pružimo ruku predstavnicima nove vlasti za normalizaciju odnosa, a za to je važno da vlast bude stabilna - istakao je Dačić.

Crna Gora ovde ne kreće od nule u tome i jeste problem, već što se tiče nekih političkih odluka iz minusa. Siguran sam da sadašnja vlada ne bi priznala nezavisnost Kosova, ali nije homogena po top pitanju da bi imala snagu da povuče priznanje

#Ivica Dačić