AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju Petlje Batajnica na auto-putu E75 i tom prilikom naglasio je da je to jako važno za ljude iz Batajnice, Pazove, Busija...te da će im ona značiti lakše kretanje.

Vučić je istakao da je dogovaran ovaj posao pre nešto više od godinu dana u visini od 9,6 miliona evra, ali da je urađena za 8,8 miliona evra, što je prvi put da je neki investrukturni projekat završen za manje novca, pre roka, ali sa svim dozvolama.

-Nije čudo što je u aprilu pao sneg, nikad za menje para i pre roka nismo završili, a da imaju i sve dozvole - istakao je predsednik.

Predsednik je nagalsio da se autoputevi ne grade samo da bi građani u centru Beograda bili dobro povezani vech za gradjani Batajnice, Ugrinovaca, Busija, Pazove, Zemun Polja...

Predsednik je rekao da će ova Petlja ljudima ubrzati kretanje i olakšati putovanja, bilo gde da krenu.

- Od auto-puteva i puteva svi građani moraju da imaju koristi. Ova petlja će im ubrzati kretanje i olakšati putovanja na koju god stranu da krenu, ova petlja znači život - rekao je predsednik, i dodao da je petlja dužine 3,5 kilometara urađena za manje novca nego što je predviđeno.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

-Ova petlja njima znači život. Uspeli smo nešto da napravimo za manje novca, da bude dogovoreno za manje para i ima sve dozovole - istakao je predsednik i dodao da je suština u tome da Srbija napreduje.

Krežemo u rekonstrukciju Donji Milanovac-Kladovo, to je bio put pun rupa i radimo ga ne samo da sačuvamo živote ljudi, već da bismo dovodili turiste, ali i investitore.

-Ovo je važan dan za veliki deo Beograda, Batajnicu, Zemun, Pazovu. Važno je da što pre gradimo Batajnički bulevar i što pre da odradimo eksproprijaciju. Ovo znači život, ovo su žile kucavice, ovo smanjuje troškove ljudima, ovo im povećava brzinu kretanja - naglasio je predsednik Vučić u obraćanju.

-Ponosan sam na to, to je nešto što ostaje iza nas - naglasio je predsednik.

Predsednik je naglasio da će se u okviru petlje nalaziti most dužine 221 metar, kao i da se u svakom delu zemlje gradi čak na stotine mostova i da je ponosan što će to ostati za buduće generacije.

Vučić je obilazeći petlju rekao da nije dovoljan samo auto-put, već da se ljudima približi taj auto-put.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

-Ovo će mnogo da znači ljudima iz Pazove, Batajnice, Busija...Baš lepo izgleda - rekao je predsednik obilazeći Petlju.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Otvaranju su prosustvovali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Petlja Batajnica deo je obilaznice oko Beograda, a njena izgradnja vredna je gotovo 10 miliona evra. Građani Batajnice dobićr vezu sa auto-putem i starim novosadskim putem.

Projekat izgradnje petlje finansiran je iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a obuhvata izgradnju saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije, kao i saobraćajnu signalizaciju.

#Aleksandar Vučić

#Batajnica

#Petlja

#otvaranje