AKTUELNO

Poziv za ročište sam dobio pre dva sata, pa me veoma zanima ko je izvor za tu informaciju - kaže lider LDP Čedomir Jovanović povodom vesti da je Treće osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za njegovo privodjenje.

Nalog je izdat jer, kako se navodi, već duže vreme izbegava dolazak u tu instituciju da da iskaz.

- Samo neki sat nakon što sam prvi put dobio poziv, pojavljuje se ova vest. Ni do sada nisam izbegavao pozive već sam, što cela zemlja zna, prethodni put bio u bolnici - navodi Jovanović.

On tvrdi da je u poslednje vreme bilo više slučajeva koje tumači kao provokacije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bio sam na poslovnom sastanku kada su četiri policijska automobila zaletela na moje obezbedjenje koje je iz MUP-a. Nakon što su sat vremena držalu blokirano pola Voždovca rekli su da je po sredi greška. Od kada je počela da se emituje serija porodica bilo je više provokacija. Ovo je želja da me isprovociraju i konfrontiraju s Vučićem koji nema veze s onim što se dogodilo. Mesecima traje ova agonija s tim da je sada intenzivirana - navodi Jovanović.

Poziv koji objavljujemo datiran je na 24. jun ove godine i lider LDP će se, kako kaže, uredno odazvati.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ja sam 24 sata s policijom. I preko njih su mogli da mi uruče poziv. Kroz medije sam dobio informaciju da izbegavam sudjenje. A zašto bih to radio kad sam sve postupke u tom slučaju pred Upravnik sudom dobio - pita Jovanović i kaže da je namera onih koji ovo čine da on izadje i kaže kako ga Aleksandar Vučić maltretira kao Slobodan Milošević nekad - zaključuje Čedomir Jovanović.