AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Italije Karla Lo Kaša, sa kojim se saglasio da je prošlonedeljna poseta šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića Rimu potvrdila bliskost dveju zemalja i visok stepen međusobnog i razumevanja.

Predsednik Vučić i ambasador Lo Kašo su izrazili nadu da će epidemiološka situacija omogućiti da ove godine bude održana četvrta zajednička sednica vlada, jer bi dala snažan podsticaj svestranoj saradnji dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

S tim u vezi je italijanski ambasador čestitao srpskim vlastima na odličnim rezultatima u vakcinaciji stanovništva, koji nailaze na priznanje širom sveta. Ambasador Lo Kašo je istakao solidarnost naše zemlje sa regionom kao primer doprinosa stabilnosti na Zapadnom Balkanu i ponovio zahvalnost Italije za medicinsku pomoć, koju joj je Srbija pružila u najtežim trenucima.

Predsednik Vučić je rekao da je solidarnost Srbije sa regionom odraz njene odgovornosti i želje da saradnja bude osnov napretka Zapadnog Balkana. On je istakao da je Italija među najvažnijim partnerima Srbije, kako bilateralno, tako i u sprovođenju regionalne politike. Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Italije evropskom putu Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Lo Kašo je potvrdio da je Italija zagovornik ulaska Srbije u Evropsku uniju i da je spremna da pomogne da budu sprovedene reforme, neophodne za evrointegracije. Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, razgovarali o potrebi da se ubrza rad na reformama u oblasti vladavine prava i medija.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na sastanku se razgovaralo i o dijalogu Beograda i Prištine, pri čemu je predsednik Vučić istakao da je Srbija spremna na dijalog i kompromis kao način rešavanja otvorenih pitanja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

#Aleksandar Vučić

#Italija

#Karla Lo Kaša

#Srbija