AKTUELNO

Gosti autorske emisije Dušice Spasić, koja se emituje na TV Vesti, su govoreći o oslobađanju Nikole Vušоvića ocenila da je za sada samo reč o nagađanjima, ali ne isključuju da je pušten pod pritiskom Amerikanaca.

Novinar i publicista Marko Lopušina kaže da je Vušоvić, koji se smatra naslednikom Velje Nevolje, očigledno bitan Dominikanskoj republici i oni imaju pravo da nekog osolobode iz sopstvenih interesa, a jedan od mogućih je pritisak Amerikanaca.

- Pretpostavljam da je on američki čovek koji radi na toj liniji Južna Amerika, SAD, Grčka, Srbija, Crna Gora, EU...Tržiše kokaina se preselilo na stari kontinent, jer ljudi tu imaju novca za skupi kokanin, gram je od 50 do 100 dolara. Ili u tom lancu predstavlja aktivnog učesnika sa njihove strane, radi kontrole tržišta ili budućeg zaštićenog svedoka koji bi prekinuo aktivnosti nekih klanova - navodi Lopušina.

Foto: TV Vesti Printscreen

On je dodao da su klanovi u Srbiji i Crnoj Gori samo "podizvođači radova".

Ako je DEA uništila jednog Eskobara kog je stvorila zahvaljujući američkom tržištu onda možemo da sumnjamo da Amerikanci kontrolišu kompletno tržište narkotika u svetu

Prof dr Duško Tomić, profesor Univerziteta za bezbednost Američkog univerziteta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je ukazao da u SAD postoji 18 obaveštajnih agencija koje rade shodno trenutnim interesima Amerike.

Foto: TV Vesti Printscreen

Kako je rekao, nija tajna da CIA u akcijama angažuje ljude sumljive prošlosti za izvršenje zadataka.

- Njima je i najlakši model da angažuju treće lice kada na određenim teritorijama ne mogu da se angažuju sopstvene bezbednosne snage, ali to ni jedna država neće zvanično potvrditi, ali nas istorija uči tome - rekao je Tomić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Nikola Vušović Džoni