AKTUELNO

Bivši potpredsednik Vlade Srbije i bivši premijer Nikola Šainović, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK da je pitanje ulaska u EU dugoročno, kako dodaje, na dugom štapu.

“U svakom slučaju to sada nije prioritetno pitanje. Sada smo u situaciji podešavanja politike i ispoljivanja svetlećih metaka, da se vidi gde je ko i kako će ko da reaguje. Za nas nema ništa novo na tom polju. Pitanje je da se čvrsto držimo principa, i pokazuje se da tu ima mnogo izneverenih dogovora, potpisanih a posle prevrnutih dogovora”, rekao je Šainović.

Dodaje da nema mesta panici, kao i da se neće ništa brzo promeniti.

“Jeste novost da se američka administracija i Evropa dopunjuju, ali ono što mi imamo kao politiku sada jeste jačanje naše unutrašnje structure, kao i jačanje spoljne politike”, rekao je Šainović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragomir Anđelković, politički analitičar, rekao je da su želeli da stvore u srpskoj javnosti predstavu da je Kosovo država, a zatim, dodaje, da su išli na to da iako je ne priznamo gledamo na nju kao da jeste država.

“Trampova administracija nije pridavala preterani značaj tome, ali Bajdenova će očekivati da se na tome u većoj meri instistira. Bajdenova administracija poslala je poruku da mora da se prizna Kosovo. Blinker nije rekao svoj lični stav, već adminsitracije”, rekao je Anđelković.

Foto: TV Pink Printscreen

Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog odbora Kosova i Metohije, rekao je da se uvek seti njihovih rečenica da smo mi krivi za Prvi, pa za Drugi svetski rat.

Takođe, kako srpski narod nije nikada dovoljno kažnjen.

“Moramo da znamo na kom prostoru živimo, moramo da znamo da treba da razgovaramo I da je to za našu korist”, rekao je Anđelković.

#Dragomir Anđelković

#Nikola Šainović

#Zoran Anđelković