AKTUELNO

U noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine priveden je Slobodan Milošević, bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije. I posle 20 godina od hapšenja postoje kontroverze šta se dešavalo u vili "Mir". Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS-a, sa svojim kolegom Branislavom Ivkovićem tih dana bila je uz Miloševiće.

Dejanović za Pink kaže kako Sloba nikada nije bio suicidan, kao i da ona nije bila u kući s Miloševićima kao njihov psiholog. Ističe i kako je Milošević bio potpuno svestan svih dešavanja, a istakla je i da joj je veoma bio zanimljiv razgovor Miloševića i Čede Jovanovića.

Foto: Tanjug AP/Darko Vojinović

Sloba nikada nije bio suicidan, često me pitaju da li sam ja tamo bila kao psihijatar. Ne! Ja sam tamo bila po odluci svoje partije. Bio je potpuno trezven, staložen, naravno vrlo zabrinut, bio je svestan da sve što se događa je korak ka Hagu. Bio mi je interesantan susret sa Čedom Jovanovićem kada on kaže: "Dobar dan Čedomire, Vi mene mrzite, ali ta mržnja nije autentična. Hoćemo li viski?" - kaže Slavica Đukić Dejanović za "Nacionalni dnevnik".

Foto: TV Pink Printscreen

Prvog aprila negde oko 5 sati Slobodan Milošević u pratnji advokata Tome File kreće u Centralni zatvor. Sa njima je i Goran Čavlin, istražni sudija koji je dao nalog za hapšenje.

Foto: TV Pink Printscreen

Mene je Legija čekao sa džipom, imali su fantomke, ja sam rekao: "Skidaj to s glave, da vidim ko je". Milošević je meni tada pokazao ta dva dokumenta i rekao: "Da li ovo vredi?", ja sam rekao: "Vredi za noćas", on kaže: "Rekao je Koštunica da neće da me pošalje i rekao je da je Bane Ivković dogovorio sa Đinđićem da mi se sudi u Jugoslaviji". U zatvoru je bila jedna bagra, ne mogu drugačije da kažem, koja se drala: "Bacite ga u podrum" - govori Fila.