AKTUELNO

Predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Dragan Marković Plama govoreći u parlamentu na temu odlaganja popisa stanovništva rekao je da je popis stanovištva je najbolji pokazatelj ko je vršio etničko čišćenje.

"Koliko je pre rata živelo Srba u Prištini, Prizrenu, Đakovici, Zagrebu, Sarajevu, a koliko živi danas? U nekim gradovima više Srba i nema, a u drugima mnogo manje nego pre rata. Koliko je Hrvata, Albanaca i Bošnjaka pre rata živelo u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a koliko danas? Mnogo više nego pre rata. I mi time treba da se ponosimo. Srbija je majka za sve. Ja sam protiv toga da se delimo po nacionalnoj i verskoj pripadnosti i svi treba da budemo isti i da poštujemo Ustav ove države, a ne samo da ga poštujemo, kao neki, kada treba da dobiju neke funkcije i da profitiraju politički. Srbija je veoma korektna za sve građane koji žive u našoj državi", izjavio je Marković Plama  govoreći u parlamentu na temu odlaganja popisa stanovništva.

NEĆEMO IMATI MANJI BROJ STANOVNIKA

"Jedinstvena Srbija će glasati za odlaganje popisa stanovništva. Ja sam siguran da će predstojeći popis pokazati da nećemo imati manje stanovnika, možda u promilima, a razlog što neće biti manje stanovnika je i u tome što naši ljudi koji rade u inostranstvu, se zbog epidemije vraćaju u zemlju, jer u evropskim državama ostaju bez posla i ne samo da ostaju bez posla, u tim državama je samo vazduh besplatan", rekao je Marković.

Foto: JS

SRBIJA JE DANAS NAJBOLJA DESTINACIJA ZA ŽIVOT – POLITČKI STABILNA I EKONOMSKI SIGURNA

"Iz dana u dan vidimo kako strani državljani dolaze u Srbiju da se vakcinišu i dolaze i iz onih država čiji političari mrze Srbiju. A takvi mrze Srbiju zato što Srbija ima najveći ekonomski napredak od svih tih država, koje su nekada bile razvijenije od naše zemlje. Mrze Srbiju zato što ima najveći rast BDP – a. Srbija danas ima na raspolaganju 4 vakcine protiv korona virusa, a neke evropske države koje su mnogo moćnije od nas do pre mesec dana nisu imale nijednu. Rekli su čelnici tih država da ne žele da kupuju vakcine od Rusije i Kine, a danas kažu da će ipak kupovati te vakcine i to znači da su imali slabu viziju kada je u pitanju zaštita građana. I zato mrze Srbiju jer Srbija sarađuje sa svima. Srbija je poslednjh 5 godina najbolja destinacija za život, koja je politički stabilna i ekonomski sigurna. I na tome treba da se čestita državnom rukovodstvu", rekao je Marković.

STROGO SANKCIONISATI ŠIRENJE PROPAGANDE PROTIV VAKCINA

"Borba protiv bele kuge je takođe neophodna. Pozivi nekih mladim ljudima koji žele da imaju decu da se ne vakcinišu je najveća glupost. One koji šire takve poruke treba strogo kažnjavati, jer takve poruke ugrožavaju živote ljudi. Sve te vakcine ne bi ušle u upotrebu da nisu prošle stroge kontrole u svojim državama. Da neko daje svojim državljanima vakcine, a da oni od toga umiru ili da ne mogu da imaju decu, to bi bio genocid. Zato takva vrsta propagande mora strogo da se sankcioniše", ocenio je Dragan Marković Palma.

ŠTEDNJOM DO PARA ZA BOLJI ŽIVOT GRAĐANA – DOLAZITE U SKUPŠTINU SRBIJE SVOJIM, A NE OPŠTINSKIM AUTOMOBILIMA

"Ministre mora da se ukinu plate članovima opštinskih i gradskih veća osim Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Sada. Članovima opštinskih i gradskih veća je mesečna bruto plata 150 000 dinara, da bi nekoliko puta konstatovali predloženi politički dnevni red. Ne može neko da bude na listi kandidata, a da je nezaposlen i on i njegova porodica, pa prvo nakon izbora zaposli sebe i svoju porodicu. Danas su u tim opštinskim i gradskim većima i „Kurta“ i „Murta“, a tamo treba da budu stučnjaci iz svojih oblasti koji već imaju radna mesta. Takođe, ovde na parkingu ispred Skupštine Srbije ima sigurno bar desetak opštinskih automobila koji su dovezli narodne poslanike, koji uz to uzimaju dnevnice. Dođite svojim automobilima. Opštinski automobili da voze građane i gospodina poljoprivrednog proizvođača kada ima uput za neku kliniku. Pitajte ministre po lokalnim samoupravama kada su poslednjih godina kupovani automobili. U Jagodini se inspekcije voze u puntima starim 10 godina i u jugićima. Kod mene je u lokalnoj samoupravi nameštaj star 26 godina. Komunalnu policiju treba ukinuti svuda osim u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i još nekoliko gradova. Mora da se štedi, odnosno da se prostremo onoliko koliko nam je ćebe i na taj način da se stvaraju uslovi za bolji život građana, da nas je više na popisu stanovništva", kazao je Marković.

#Dragan Marković Palma