AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na kraju prvog dana konsultacija sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije rekao da je bio iznenađen stavovima koje je iznela njegova Srpska napredna stranka.

- Biće interesantna sednica predsedništva SNS, u sredu, verovatno - rekao je Vučić.

On je istakao da je zahvalan svima koji su došli na konsultacije i izneli svoje političke stavove, bez obzira na to da li se slažu ili ne.

Moje je bilo da saslušam sve. Imao sam svoj stav i pre toga i razmišljaću o svemu što sam čuo. Ostaviću još par dana dok ne donesem odluku", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao najviše bio iznenađen onim što su na konsultacijama izneli predstavnici SNS koji su izričito oštro izneli stav da su kao partija zaslužili mesto premijera.

- Sa njima se nisam dogovarao, izneli sve ono što misle i ljudi su veoma oštro izričito jasni da su oni kao partija zaslužili da dobiju mesto predsednika vlade. Moje viđenje je bilo nešto drugačije - rekao je Vučić.

Imaćemo veoma zanimljivu sednicu Predsedništva stranke , možda u sredu ako uspem da uskladim državne oabveze jer država je uvek ispred partije, dodao je Vučić.

- To je bilo jedini iznenađenje, sve ostalo sam očekivao - rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje kakve je danas kritike čuo, Vučić kaze da mu je lider LSV Nenad Čanak rekao iono isto što i na inauguraciji - da sve razume ali i ne i to što je poljubio ruku patrijarhu, da su iz DŠ rekli da nisu optimistični kada je reč o sprovođenju Dejtionskog sporazuma i situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Drugi su izražavali svoje stavove. Zahvalan sam onima koji su došli i izneli svoje političke ideje bez obzira na to da li se ja sa njima slažem - rekao je on.

- Imao sam obavezu da razgovaram sa predstavnicima mnogih političkih stranaka i izbornih lista. To je deo demokratske procedure. Nije moj hir, već obaveza - poručio je on i izrazio žaljenje što oni koji se neprestano žale na nedostatak dijaloga nisu danas došli na razgovore.

#Aleksandar Vučić

#Konsultacije

#Premijer

'