AKTUELNO

Miloš Garić sa portala Kosovo online za TV Vesti kaže da je jedna od važnijih vesti na Kosovu i Metohiji u poslednje vreme informacija da se gradi baza takozvanih Kosovskih snaga na brdu iznad Mitrovice.

Ističe i da nije slučajno što je brdo Crnuša odabrano kako bi se na njemu nalazila ova baza, s obzirom na to da se s ove lokacije pruža odličan pogled na sever Kosova.

Foto: TV Vesti

Baza koja je najavljena da će biti sagrađena je na teritoriji južne Mitrovice. Brdo se zove Crnuša, na 1000 metara nadmorske visine i ima pogled koji pruža jako dobar uvid na sever Kosova i nije savim slučajno izabrano za to. To je područje koje je brdovito i nije nikada ništa pre bilo. To je primljeno kao velika vest na Kosovu da će ta baza da se gradi. Ne zna se šta sve može da padne na pamet vlastima iz Prištine - priča Garić.

Foto: TV Vesti

Osnivač Centra za evroatlantske studije Jelena Milić kaže da ovo nije jedan toliko neočekivani potez kada se u obzir uzmu geopolitičke i regionalne prilike.

Milić ističe i kako nema bezbednosnih pretnji za građane Srbije, a podsetila je i da postoji neka vrsta protokola kako će bezbednosne snage ulaziti na sever Kosova.

Foto: TV Vesti

U smislu bezbednosne pretnje, ne, ali u smislu tumačenja dogovora... Ne treba zaboraviti da je dogovoreno da će postojati neki protokol kako će Kosovske bezbednosne snage ulaziti na sever i pod kojim uslovima. Ovo nije toliko neočekivan potez, ako se neke geopolitičke i regionalne prilike uzmu u obzir, ali hajde prvo da sačekamo šta će reći novi ministar odbrane tzv. Kosova, to je jedna vrlo interesantna vest i ličnost - rekla je Milić i dodala:

Foto: TV Vesti

Čovek je bio kapetan oružanih snaga Norveške, verovali ili ne, što ima veze i sa prirodom života i okolnosti samog Kurtija. Ne treba zaboraviti da je NATO preuzeo da će da obučava Kosovske bezbednosne snage, ali postoji problem što tu odluku odbijaju zemlje članica NATO-a koje nisu priznale Kosovo - izjavila je Milić.

Celu emisiju "Odmotavanje" pogledajte u nastavku ovog teksta.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!