AKTUELNO

Istraživačkim novinarstvom nedavno je otkriveno da Dragan Đilas, pored računa na "Mauricijusu" ima još čak 53 računa u 17 zemalja sveta. Poslanik SNS Aleksandar Mirković gostujući na TV Vesti govorio je o ovoj temi i tom prilikom istakao da se godinama postavlja pitanje - kako je Dragan Đilas uspeo da se obogati?

Mirković je rekao i kako je Dragan Đilas bio samo osam godina u politici, a da je nakon toga postao tajkun. Dodao je i da je svima jasno da Đilas nije tek tako mogao da dođe do miliona.

Foto: TV Vesti

Ovo za nas nije novost, ovo za nas nije iznenađenje. Mi već mesecima, pa i godinama, postavljamo samo jedno prosto pitanje - kako si Dragane Đilase uspeo da se obogatiš, a bio si samo 8 godina u politici? Te 2004. godine, kada je Dragan Đilas ulazio u politiku, on je sam prijavio 74 hiljade evra nekakve ušteđevine, polovan automobil i ženinu kuću na Dedinju. 8 godina je bio u politici, nakon toga je izašao razočaran verovatno dešavanjima u DS, ali i što su mu pre svega građani uskratili poverenje, jer su bili svesni da dok se on bogatio, dražava je propadala, a građani ostajali siromašniji. On je po izlasku iz politike, postao tajkun. I nije ga bilo 6 godina, 2018. godine sam je prijavio u nekretninama čak 25 miliona evra i da je vlasnik i suvlasnik u više od 26 firmi. Svakom je jasno da nije mogao da se obogati. Očigledno je došlo do trgovine uticajem i korišćenja položaja - kaže Mirković.

Foto: TV Vesti

Mirković je rekao i kako u narednim danima očekuje da se pojave novi računu i nove firme Dragana Đilasa, kao i da Đilasa, šta god da kaže, ubrzo činjenice demantuju.

Očekujem da će se pojaviti neki novi računi i neke nove firme. Nas je naučila praska, a u praksi se pokazalo da šta god Dragan Đilas kaže, vrlo brzo ga činjenice demantuju. Ja nisam iznenađen i ne može me ništa iznenaditi kada je Dragan Đilas u pitanju. Ja sam uveren da će istraživačko novinarstvo doneti nove informacije, da će državni organi da urade svoj posao i da se objasni - kako se to dolazi od propalog prodavca žvaka do najbogatijeg čoveka - priča Mirković.

Dragan Đilas odbio je da ide i na poligraf, a Aleksandar Mirković za TV Vesti kaže da svako pošteno lice ide na ovaj vid ispitivanja ukoliko nema šta da krije.

Kada ste pošteni i nemate šta da krijete, vi odete na taj poligraf. Za razliku od Dragana Đilas, Aleksandar Vučić je ponudio i njemu i gospođi Tepić, poligraf, rekao je da izabrenu poligrafistu, sami da izaberu pitanja, ali oni to ne žele. Mislim da je tu običnom građaninu sve jasno i da to potvrđuje ono što godinama pričamo, a to je da je Dragan Đilas iskoristio svoju funkciju da bi se obogatio - izjavio je Mirković.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!