AKTUELNO

Predsednik Državne Dume Ruske Federacije boravi u Beogradu sa delegacijom povodom drugog zasedanja Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne Dume Ruske Federacije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslavom Volodinom.

Vučić je Volodinu dobrodošlicu u Beogradu poželeo na ruskom jeziku.

Foto: Tanjug

- Osećajte se kao kod kuće. Apsolutno sam ubeđen da možemo da produbimo saradnju - rekao je Vučić Volodinu.

Obraćajući se Volodinu, predsednik Srbije je kao posebnu oblast gde vidi mogućnost intenziviranja saradnje izdvojio poljoprivredu, a i ovom prilikom zahvalio se Rusiji na pomoći Srbiji u odbrani teritorijalnog integriteta.

-Mi gajimo iskrene odnose prema Ruskoj Federaciji i ponosimo se našim prijateljstvom. Srbija je mala zemlja, ali je umela da sačuva svoju nezavisnost. Hvala Ruskoj Federaciji što nije na nas vršila pritiske i što nije podržala prijem takozvanog Kosova u UNESKO - istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug

Volodin je inače prvi strani zvaničnik kog je Vučić primio posle preuzimanja dužnosti predsednika Srbije.

Predsednik Državne Dume Vjačeslav Volodin zahvalio je predsedniku Vučiću na svemu što radi na jačanju odnosa Srbije i Rusije. On je naglasio da dva parlamenta ostvaruju uspešnu saradnju na bilateralnom planu, o čemu svedoči drugo zasedanje Komisije za saradnju između Narodne skupštine Republike Srbije i Državne Dume Ruske Federacije.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o saradnji na ekonomskom planu i nastupu na trećem tržištu u namenskoj industriji, kao i o izgradnji infrastrukture.

-Republika Srbija će raditi na jačanju privredne saradnje sa Rusijom, kako bismo iskoristili pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini - istakao je predsednik Vučić.

On je predsednika ruske Državne Dume informisao o toku ekonomskih reformi i stvaranju poslovne klime u Srbiji i naglasio da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle.

Predsednik Vučić je zahvalio na dobrom aranžmanu u vidu nabavke vojne opreme koja je Republici Srbiji omogućila dugo očekivanu modernizaciju.

-U oblasti odbrane obezbeđen je kontinuitet i novi kvalitet saradnje što se u značajnoj meri odražava na vojno-tehničku i vojno-vojnu saradnju - zaklučio je predsednik Vučić, saopštila je Služba za informisanje predsednika Republike.

#Aleksandar Vučić

#Rusija

#Srbija

#Vjačeslav Volodin

'