AKTUELNO

U Zaječaru, Kosjeriću i Preševu večeras u 20 sati zatvorena su biračka mesta za glasanje na lokalnim izborima.

U Zaječaru pravo glasa moglo je da iskoristi 50.741 birača na 69 biračkih mesta mesta, u Kosjeriću 9.332 birača na 29 biračkih mesta, dok je u Preševu oko 42.000 građana moglo da glasa na 38 biračkih mesta.

Izlaznost do 19 časova u Kosjeriću iznosila je 68,87 odsto, a u Zaječaru 45,12 odsto, dok je u Preševu do 17 sati na birališta izašlo nešto više od 36 odsto upisanih glasača.

Na lokalnim izborima u Zaječaru učestvuju liste: Aleksandar Vučić - Za budućnost Zaječara, Ivica Dačić - Socijalisticka partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Dr Nenad Ristović - Pobeda, Nada za Zaječar - Nacionalno demokratska alternativa (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije), Možemo bolje - Dragana Rašić, Zdrava Srbija - Milan Stamatović, Grupa građana "Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković" i Zaokret - Dosta je bilo, hrabri ljudi. 

Na lokalnim izborima u Kosjeriću učestvuje pet izbornih lista: "Aleksandar Vučić - za budućnost Kosjerića - Ivica Dačić", "Nada za Kosjerić" - koalicija DS S-a i POKS-a, "Domaćini da pobede Milan Stamatović" - koalicija Zdrava Srbija i Nova Srbija, Grupa građana "Čisti ljudi za čist Kosjerić" i lista "SRS - dr Vojislav Šešelj". 

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuju izborne liste Alternativa za promene, Grupa gradana Pokret za reforme, Demokratska partija Albanaca, Partija za demokratsko delovanje, Demokratska unija Albanaca, Alternativa demokratskih Albanaca. 

Na objedinjenoj listi "Aleksandar Vučić - Budućnost Preševa" nalazi se 13 kandidata svih srpskih stranaka u Preševu - SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokret socijalista, Srpska desnica i Srpska stranka Zavetnici.

#Izbori