AKTUELNO

Vi ste dokaz da patološka mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci ozbiljno utiče na mentalno zdravlje. Na sreću, pa ima i gde i ko da vas leči u Srbiji, za razliku od vremena kada ste vi bili na vlasti, rekao je potpredsednik SNS i prvi čovek Novog Sada Miloš Vučević

- A amnezija je izlečiva, jer kako biste se inače setili gde ste sve po zemaljskoj kugli sakrivali pare opljačkane od građana Srbije - rekao je Vučević.

- A ne sećate se da ste za njihovo zdravlje uradili jedno veliko ništa?! Pa gde su vam Marinika, Đilase, Borko i ostali "dušebrižnici" , KC u Nišu, nova zgrada porodilišta u Novom Sadu, KC Vojvodine, Kamenica 2 ... Da vas podsetim: nešto ste pokrali i pre prvih temelja, a negde ste maznuli pare, a da ni ašov niste zabili u zemlju. Milijarde ste pokrali na bolesnima i nemoćnima. Bolnice su nam bile kao hotel promaja, dok ste vi gomilali keš na računima širom sveta. Znate kako kažu u narodu, da svako zlo ima svoje dobro. U ovoj globalnoj zdravstvenoj krizi jedino dobro je to što imamo i gde i čime da lečimo građane Srbije. I što se za to nisu pitali ni Đilas, ni Marinika, ni Borko ... nego predsednik Aleksandar Vučić i vlast Srpske napredne stranke – ističe Vučević.

On je ocenio da su istorijska ulaganja u zdravstvo, najveći deo državnog budžeta usmeravani upravo za ono što je opozicija dok je bila na vlasti obećavala - na modernizaciju, rekonstrukciju i opremanje zdravstvenog sistema Srbije, kako seoskih ambulanti tako i velikih Kliničkih centara.

- I danas građani Srbije konačno vide za šta su decenijama izdvajali novac. Ima i gde, i na čemu, i ko da ih leči. I za četiri meseca smo uspeli da izgradimo dve kovid bolnice, i još jednu ćemo graditi u Novom Sadu. I vakcine ćemo proizvoditi. I naši zdravstveni radnici, naši heroji sada dostojanstveno nose svoje bele mantile jer su u odnosu na 2012. godinu plate i uslovi rada nemerljivo bolji, i taj trend ne staje. Naš zdravstveni sistem je snagu pokazao prethodnih godinu, pokazali smo da je vredelo ulaganje i mukotrpan rad na njegovom podizanju. I zato me sramota kad čujem da oni koje bi trebalo da bude sramota od sopstvenog odraza u ogledalu, sada omalovažavaju heroje naše današnjice. Da! Gradimo i dalje naš zdravstveni sistem, i ulažemo u naše lekare i medicinsko i nemedicinsko osoblje. I nećete nas zaustaviti! - naveo je potpredsednik Srpske napredne stranke.

#Miloš Vučevič