AKTUELNO

Dragan Đilas vređao je novinare pre nekoliko dana na konferenciji koju je sam sazvao. Andrijana Nešić iz lista "Večernjih novosti", koji je prvi pisao o aferi "Mauricijus", otkrila je šta se tačno desilo toga dana.

Andrijana Nešić za Pink kaže da je osim nje, Đilas vređao i druge kolege, kao i da je komentarisao njen stajling i izgled tokom gostovanja ove novinarke u emisijama na TV Pink. Andrijana ističe i da Đilas nije želeo da odgovori na njena pitanja, već da se obraćao samo novinarima koji njemu odgovaraju.

Foto: TV Pink Printscreen

Sve kolege je vređao koje po njemu nisu podobne da budu novinari. Ja sam postavila pitanja, on je tu prokomentarisao moj izgled. Kako ja izgledam na vašoj televiziji jednom, kako drugi put, pa je izneo da smo mi lažovi i da neće da odgovara na pitanja, ali je s druge strane odgovarao novinarima koji njemu odgovaraju. Pitanja su se odnosila na predsednika Srbije, za njihov plan za dan posle - kaže Andrijana Nešić, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika za digitalno izdanje i novinarka "Večernjih novosti".

Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti, pokazao je i papir koji dokazuje da postoji ćerka firma Dojče banke, što je pre nekoliko dana Dragan Đilas želeo da ospori. Bečić dodaje i da se Đilas samo na konferenciji zapravo izblamirao.

Foto: TV Pink Printscreen

Sada vidimo da se Đilas koprca u mreži koju je sam ispleo. Bolje da nije izašao na konferenciju koju je sam sazvao, jer su građani Srbije mogli da vide gomilu laži. Rekao je da su urađeni falsifikati od strane Novosti, kada govorimo o jednoj novini s tradicijom, koja je njemu kriva što je otkrila sve ono što se unazad godinama govorilo, ali su njihovi novinari otišli korak dalje i otkrila dokumenta koja to dokazuju. Sada imamo i da je on pokušao da demantuje da tamo postoji Dojče banka, a vidimo po ovom dokomentu da dokazuje da se tu radi o ćerka firmi Dojče banke koja je pratila bogate klijente i plasirala njihov novac - rekao je Igor Bečić, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Željko Radovanović iz Uprave za sprečavanje pranje novca za Pink kaže kako su se stekli svi uslovi da se pokrene postupak, kao i da na računu Dragana Đilasa piše da je on "poseban". Radovanović ističe da je važno da se proveri zbog čega je to tako, kao i šta se krija iza svega.

Foto: TV Pink Printscreen

Stekli su se uslovi za postupanje Uprave i Uprava je pokrenula hitan postupak, jer se svaki dan pojavljuje neka činjenica. Mi možemo da blokiramo tekuće račune, čak i na osnovu usmene odluke ili naredbe direktora. Na tom računu piše da je "poseban nalog", sad moramo da pogledamo zbog čega je on poseban i šta se tu krije. To sada mora da se vidi, jer svaka reč vuče neka prava - priča Željko Radovanović iz Uprave za sprečavanje pranje novca.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima", govori kako je Đilas povezan sa čak 30 firmi u poreskim rajevima, što može da bude i trag za daljim traganje drugog novca.

Foto: TV Pink Printscreen

On je povezan sa čak 30 firmi u poreskim rajevima i to može da bude trag za daljim traganjem za drugim novcem. Vratio bih se na sam početak, a to je na vređanje kolega. Andrijana bi bila novinar ukoliko ne bi radila svoj posao i objavila ono što je objavila. 2011. godine smenjen je glavni i odogovrni urednik lista "Alo" zbog toga što nije pisao kako je bilo poželjno tadašnjem režimu. To se nikada nije desilo. Kolega Kovačević koji je nakon svega toga morao da emigrira u Ameriku je bio u velikom problemu da pronađe posao. I zato mi je još tužnija priča što kolege ne mogu da stanu, da zaštite i pokažu kolegijalnost. Naš zadatak je prost - da obaveštavamo javnost. Mi nismo osudili, niti optužili bilo koga, samo smo odgovorili na činjenicu da Dragan Đilas ima račune i obavestili smo javnost, a institucije neka provere - priča Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima".

Autor: S. K.