AKTUELNO

Zbog čega je lider SSP Dragan Đilas odbio juče da odgovori na dva ključna pitanja Andrijane Nešić iz "Večernjih novosti", već ju je umesto toga najbrutalnije izvređao, bilo je reči u "Novom jutru" na TV Pink.

Ko treba na to da reaguje i do kada će novinari da trpe poniženja, u jutarnjem programu Pinka komentairsali su Nebojša Krstić, marketing stručanjak, narodna poslanica Sandra Božić, profesor doktor Mina Zirojević, detektiv Uglješa Grgur i Andrijana Nešić iz "Večernjih novosti".

Foto: TV Pink Printscreen

Prvo je komentarisao moj izgled. Kako sam izgledala jedan dan, pa drugi dan. Onda su usledili napadi da smo mi u Novostima lažovi. Naša pitanja su teška, ali ne treba da postoje uvrede. Svaki političar mora da se navikne da će novinar postavljati teška pitanja. To da neko nekoga vređa po fizičkom izgledu, to je nedopustivo - priča Nešić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo nije prvi put da se Dragan Đilas ovako ophodi prema novinarima. Široka je istorija. On je juče u jednom trenutku nastavio da vređa koleginicu iz "Večernjih novosti" i rekao joj jednu vrlo važnu stvar: "Vi ste bili bolji onog dana, počeli ste da radite posao za koji ste plaćeni", i onda se tu postavlja mnogo opasnije pitanje - ko plaća one koji postavljaju pogodna pitanja? Posebno uznemirava jer je ovo žena. On je pokušao da spusti na svoj nivo novinarku Andrijanu, naravno da u tome nije uspeo. Oni imaju slogan "Ima ko da pita"; ima ko da pita, ali izgleda da nema ko da odgovori. Đilas nema odgovor na pitanja odakle ti milioni na Mauricijusu, koliko je utajio porez - rekla je Božić.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni samo štite novinare koji su njima po volji. Nikada nisam video da neki političar na pitanja novinara, komentariše izgled novinarke. To je prostački. Ona je u drugom pitanju citirala Krik, on kaže: "Neću da odgovaram na laži", znači on je i Krik uvredio, ne znam da li će oni da reaguju, ali treba da kažu nešto. On pozove novinare, sazove konferenciju i izvređa ih. Ovo je odraz bahatosti, a s druge strane i način da se pobegne s odgovora - govori Krstić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja bih rekao da se radi o bivšem političaru Đilasu. Izvukao je ogorman novac koji je sakrio na različite načine. On je nezakonitim putem opljačako budžet grada Beograda, sakrio novac na razne račune, po raznim državama i počinio teška krivična dela. Večernje novosti su objektivan list, nije to listi koji provocira - priča Grgur.

Autor: S. K.