AKTUELNO

Lider SSP odbio je na današnjoj konferenciji za štampu da odgovori na pitanja novinara i ponovo ih je vređao.

Iz dana u dan pojavljuju se nove informacije o aferi “Mauricijus”. Mediji su došli do dokaza da Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, poseduje račune u Švajcarskoj, Hongkongu i na Mauricijusu na kojima se nalazi nekoliko desetina miliona evra.

Međutim, lider SSP odbio je i na današnjoj konferenciji za štampu da odgovori na pitanja novinara i ponovo ih je vređao.

Vređanje novinara je manir po kojem je Dragan Đilas poznat više decenija, kaže Saša Milovanović, direktor “Srpskog telegrafa”. Ističe da lider SSP nastupa sa pozicije sile, kao neko ko je upravljao, i ko danas upravlja, mnogobrojnih medija.

Foto: TV Vesti

- Kada pogledate političku genezu Dragana Đilasa, ona se uvek oslanjala na to da je on ili direktno vlasnik medija, ili je prek Dajrekt medije uslovljavao druge medije sekundama, finansijskim sredstvima i lično određivao gde će i kome ići novac – kaže Milovanović za TV Vesti.

Dodaje da ne čudi to što Đilas vređa novinare zbog pitanja o 57 računa u 17 zemalja.

Foto: TV Vesti

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, izjavio je za TV Vesti da Đilas pokazuje ličnu crtu bahatosti.

- Sećamo se da, dok je bio na vlasti, maltretirao je pojedine redakcije samo jer mu se nije dopadala fotografija. Tražio je afirmativne tekstove, nikako kritičke, i malretirao je i novinare, i redakcije, i urednike – kaže Matić.

Podseća da je 2018. godine, kada se Đilas ponovo kandidovao za gradonačelnika, „televizija N1 imala posebno urađen set fotografija, na kojima Đilas pozira sa crnom pozadinom, sve marketinški urađeno, a što pokazuje da se meša i u uređivanje estetike u medijima“.

Foto: TV Vesti

Komentarišući današnje vređanje novinara, Matić kaže da je to još jedan korak dalje.

- Danas je imao seksističke uvrede, napao je jednu damu, a onda su njegovi podrepaši aplaudirali svemu tome. Ovo je vulgarno, primitivno i ovome nema mesta u javnom prostoru. Morali bismo, kao društvo, da pokažemo nultu toleranciju prema ovome – kaže Matić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Marko Matić

#Saša Milovanović