AKTUELNO

Ambasada Srbije u SAD dočekala je prvi dan proleća u volonterskoj akciji uređivanja parkova i zelenih površina u Vašingtonu, saopšteno je danas iz tog diplomatskog predstavništva Srbije.

Zaposleni u ambasadi Srbije pridružili su se građanima Vašingtona u akciji pod nazivom "Prolećno čišćenje - za čistiji Vašington" u organizaciji Kancelarije gradonačelnice.

- Ove subote, prvog dana proleća, ambasada Srbije se, na inicijativu gradonačelnice Vašingtona Mjuriel Bauzer, pridružila velikom prolećnom čišćenju - izjavio je tom prilikom ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

- Mi volimo ovaj grad i želimo da pomognemo da ostane čist i lep, kao što i jeste. Živelo srpsko-američko prijateljstvo - dodao je Đurić. Zaposleni u ambasadi spremili su, za tu priliku posebno dizajniranu odeću, kojom se simbolično ukazuje na partnerstvo Srbije i SAD, a u duhu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje koja se obeležava ove godine.

Učešćem u volonterskoj akciji, ambasada Srbije u SAD je, na čelu sa ambasadorom Djurićem, dala svoj skromni doprinos lokalnoj zajednici u želji da sopstvenim primerom pokaže da se zajedništvom i aktivnim uključivanjem u društvene procese motivisane opštim dobrom gradi humanije, ravnopravnije i bolje društvo za sve nas, dodaje se u saopštenju.

#Marko Đurić