AKTUELNO

Dragan Đilas nastavio je da beži od pitanja koja se tiču njegovog enormnog bogatstva.

Iz dana u dan pojavljuju se nove informacije o aferi “Mauricijus”. Mediji su došli do dokaza da Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, poseduje račune u Švajcarskoj, Hongkongu i na Mauricijusu na kojima se nalazi nekoliko desetina miliona evra.

Međutim, lider SSP odbio je i na današnjoj konferenciji za štampu da odgovori na pitanja novinara i ponovo ih je vređao.

Dragan Đilas beži od odgovora o ličnom bogatstvu, milionima evra sklonjenim na račune u inostranstvu, a novinare koji tragaju za istinom vređa i preteći poručuje:

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

“Ja vam kažem!”

Đilas je “konferenciju za štampu” završio neprikladnim pitanjem:

“Ima li još pitanja osim ovih na koja ne odgovaram”?

Inače, Đilas je odbio da odgovori na pitanja pomoćnika glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja Večernjih novosti Andrijane Nešić o plaćanju poreza i istraživanju KRIK-a, ali je i izvređao novinarku na prostački način.

- Izgledate sada mnogo bolje nego ono veče na Pinku kada ste bili malo uzbuđeni. Sada radite posao za koji ste plaćeni. Ja vama i onima koji se prestavljaju kao novinari, a u svojim pitanjima, kao što ste vi upravo izneli, iznose laž da sam bio ovlašćen na bilo koje račune na Mauricijusu i gde ste već naveli... Dok mi se ne izvinite, neću odgovarati - rekao je Đilas.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On je odbio da odgovori na pitanje redakcije "Novosti" da li je uplatio porez državi Srbiji na milione koje poseduje.

- Da li ste platili sve poreze za račune čiji ste potpisnici na Mauricijusu, u Švajcarskoj i Hong Kongu? 2018. KRIK je objavio da ste bili suvlasnik 26 firmi dok ste bili gradonačelnik Beograda. Da li je to istina ili nije? - glasilo je pitanje redakcije "Novosti".

- Ne razgovaram više sa vama. Ima li neko drugi pitanje ko ispunjava uslove? - pitao je Đilas.

#Dragan Đilas