AKTUELNO

Sagovornici jutarnjeg programa TV Pink složili su se kako nije normalno da neko preko medija najavljuje nečije ubistvo, kao i da je cela situacija za dublju analizu ukoliko se radi o pretnjama upućenim predsedniku države.

Inače, urednik magazina "Tabloid" Milovan Brkić gostujući na Jutjub kanalu "Slavija info TV" izjavio je da građani imaju pravo da likvidiraju diktatora, kako je nazvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Foto: TV Pink Printscreen

Brkić je otišao i korak dalje, te je izjavio da je ovo poslednja godina života Aleksandra Vučića. Da li je reč o priželjkivanju atentata, pokušaju destabilizacije Srbije ili ozbiljnom psihološkom ratu protiv predsednika i države, o tome su u "Novom jutru" pričali potpukovnik u penziji Ljuban Karan, direktor insituta Bezbednosti prof. dr Darko Trifunović, Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost i Marko Matić iz Centra za odgovorne medije.

Foto: TV Pink Printscreen

To nije normalna situacija, nije normalno da neko može u medijima da najavljuje nečije ubistvo, ako je još to predsednik države, to je za dublju analizu. Znamo da ti neki mediji služe kao oglasna tabla za pretnje koje su ozbiljne. Otkad je predsednik Vučić najavio obračun s mafijom, mi imamo četiri velike akcije. Prva je prisluškivanje, druga je s Belivukom, treća je carinska mafija, a četvrto je ovo što se otvara sa Đilasom i njegovim računima u inostranstvu. Mi imamo pretnje i iz okruženja - kaže Karan.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovi mediji se pojavljuju kao megafoni. Taj "Tabloid", mediji s margine, ja imam tu nesreću da moram da pročitam svaki primerak tog lista i oni svake godine najavljuju da je ovo poslednja godina predsednika Vučića, najavljuju fatalan kraj, smrt, najavljuju njegovo ubistvo. Problem je kada oni prave tu vrstu ispada. Kada taj Milan Brkić dođe i kaže da treba ubiti malog Vukana, samo zato što je sin predsednika Vučića, dete koje ima tri godine. Kada on to izgovori, ovi naši opozicioni lideri, to prećute ili kada ih pitate zbog čega to ne osude, oni kažu: "Našli ste to kao primer, to je marginalni list, to niko ne čita". Sve one lažne afere koje je lansirala Marinika Tepić, sve su neko vreme pre toga bile lansirane u istom tom "Tabloidu". Očigledno su upregnuti od istih centara moći - priča Matić.

Foto: TV Pink Printscreen

Monstruozno je šta sve može da se vidi na tim alternativnim Jutjub kanalima. Ovaj kanal je samo jedan od njih. Oni vode kampanju protiv predsednika kako je on izdajnik, a zapravo oni pokušavaju da prekriju sve one dobre stvari. Nije samo ugrožen predsednik, nego i njegova porodica. Njima se crta meta na čelu, jer su to ljudi koji žive običan život i šetaju se po gradu - rekao je Obradović.

Foto: TV Pink Printscreen

Srbija jača. Jaka Srbija odgovara svima, osim strujama koje vide u tome neku svoju opasnost, ali to je naša prednost - istakao je Trifunović.