AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista ’’Informer’’ Dragan J. Vučićević govoreći o računima Dragana Đilasa naglasio je da je lider SSP-a juče vrlo nemušto pokušao da demantuje da ima račune na Mauricijusu ali da postoje vrlo čvrsti dokazi da ih ima.

- Nije hteo da odgovori ni na jedno novinarsko pitanje, rekao je da ne sme da ide na poligraf, tako da je sve jasno. Danas smo i mi i kolege iz ’Večernjih novosti’ otkrili da ima skriveni i tajni račun i u Hongkongu. Ima račune na kojima se nalazi ukupno oko 11 miliona evra. Pored toga na računima u Švajcarskoj ima, prema onome, što smo dosad otkrili, 9 miliona i 600.000 evra i 2 miliona i 800.000 švajcarskih franaka – rekao je Vučićević za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Đilas prema našim saznanjima je pare izbacivao na račune u Moldaviji, Bukarskoj, u ofšor zonu Delaver u SAD, Luksemburg i u još neke vrlo, vrlo egzotične zemlje – dodaje on, napomenuvši da će sva saznanja kao i brojevi računa biti objavljeni.

Ocenjuje da je vrlo zanimljivo da je sve te pare ''izbacivao na vrlo egzotične destinacije'' gde je slaba ili nikakva kontrola i gde se porez uglavnom ne plaća.

Kaže da su činjenice vrlo proverljive i da nadležni državni organi uz pomoć ostalih nadležnih službi u Srbiji i finansijske i poreske uprave mogu da dođu do svih činjenica i kada se utvrde sve utvrdi mora da se pokrene određeni postupak.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja mislim da ovde postoje ozbiljni i konkretni dokazi da je Đilas umešan u prikrivanje novca, utaju poreza, moguće i u pranje novca, a to su ozbiljna krivična dela za koja mora da se krivično odgovara, a propisana je i zaplena imovine i novčana, ali i zatvorska kazna – naglasio je Vučićević.

#Dragan J Vučićević

#Dragan Đilas

#Novac

#računi