AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da je moralno, političko i krivično-pravno pitanje da se utvrdi kako je Đilas zaradio novac i podsetio da nije dozvoljeno imati račune izvan zemlje.

Dačić je rekao da ga interesuje šta će nadležni organi da preduzmu, ne samo Agencija za sprečavanje korupcije, već i Poreska uprava koja je dobila nova ovlašćenja.

- Posle svega, ne znam kakav benefit Đilas može da donese za političku organizaciju koju vodi. Šta bi bilo nešto što bi privuklo birače? "Imajte i vi račune na Mauricijusu", to može da bude slogan - rekao je Dačić, i ocenio da je reč o potpunom moralnom kolapsu šefova takozvane bojkotaške opozicije.

Podsetio je na informacije koje su se mogle čuti godinama unazad u vezi sa trgovanjem sekundama na javnom servisu u vreme dok je Đilas bio na vlasti, da je sve moralo da ide preko njegove agencije, te ocenio da su potvrda toga upravo pronađeni računi. On je Đilasova objašnjenja nazvao licemerjem, dodajući da ne zna kako će sad da sve to demantuje, kad su se pojavili dokazi.

#Dragan Đilas

#Ivica Dačić

#Mauricijus

#slogan