AKTUELNO

"Danas u 18 sati objavićemo dokument koji pokazuje da Đilas ima višemilionsku svotu u Hongkongu", najavljuje urednik "Novosti" za TV Vesti.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske redakcije „Večernje novosti” izjavio je za TV Vesti da se danas oglasila Uprava za sprečavanje pranja novca i pokrenula postupak prikupljanja podataka, informacija i dokumentacije u zemlji i inostranstvu, a u vezi sa računima lidera SSP Dragana Đilasa.

- Mislim da ćemo već za mesec dana dobiti i zvaničnu povratnu informaciju i na ovaj način će se razraditi priča koja i danas imala neobičan tok jer je deo kolega na konferenciji za štampu Dragana Đilasa na neprimeren način izvređan – kaže Stojaković.

Foto: TV Vesti

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže da se Đilas novinarima obraćao sa omalovažavanjem, tvrdeći da pojedini novinari i nisu novinari.

- Ovakva vrsta segregacije novinara kod Dragana Đilasa nije ništa novo, jer se na taj način i ranije obraćao, recimo, novinarima Pinka, ali i drugim novinarima čija mu se izveštavanja nisu dopadala. Ovo je, čini mi se, prvi put da se na ovaj način razgovara i sa novinarima „Novosti“, lista koji je jedan od najuglednijih, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu. Ovo prolazi ispod radara svima koji istog trenutka skoče ako se neko obrati neprimereno novinarima čije im se izveštavanje i politički rad dopada – kaže Krstić za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Krstić ističe da je obaveza političara da, kada dođe na konferenciju za štampu, odgovara na pitanja, budući da konferenciju saziva i sam.

- Dobije pitanje koje mu se ne dopadne, a onda odbije na njega da odgovori tako što vređa novinare. Dakle, to je u savremenom demokratskom društvu potpuno nedozvoljeno – kaže marketinški stručnjak.

Stojaković, kojem je Đilas danas pretio i tužbom, kaže da lider SSP ima pravo da podnese tužbu, a „šta će na kraju biti, to ćemo tek da vidimo“.

- Nikad za 25 godina novinarske karijere nisam čuo da je neko, a pogotovo političar, za novinara rekao da nije novinar. Đilas nije odgovorio na naša pitanja, ali ni na pitanja drugih kolega, što je neprimereno. Ovakva uvreda je užasna i nezabeležena. Razumem da postoje nezgodna pitanja i teme, ali neko elementarno poštovanje mora da postoji – kaže Stojaković.

Foto: TV Vesti

Ističe da ova tema ne bi postojala da Dragan Đilas nema račune, firme i novac u inostranstvu i, iako je pokušao da neke stvari razjasni, klupko je nastavilo da se odmotava.

- Danas u 18 sati objavićemo dokument koji pokazuje da Đilas ima višemilionsku svotu u Hongkongu! Videćete dokument koji dokazuje da Đilas u jednoj banci u ovom gradu raspolaže računom sa višemilionskim iznosom. Račun je na ime firme koja se već pominje u svim prethodnim papirima, a celokupnu priču pogledajte u 18 sati – najavio je Stojaković.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Dušan Stojaković

#Nebojša Krstić