AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali ocenio je da su Večernje novosti došle do dokumenata koji potvrđuju da Dragan Đilas ima račune na Maurisijusu od 5,7 miliona evra i u Švajcarskoj od 620.000 evra.

Ministar Mali je gostujući sinoć na TV Pink rekao da je utvrđeno da je na ime Dragana Đilasa registrovana firma "Ascanius LTD" . Kako kaže on Đilas je ovlašćeni korisnik računa u Dojče banci na Mauricijusu, i poseduje dva računa.

Na jednom računu ima 5,730 miliona evra, na drugom računu ima nula marucijuskih rupija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Šokiran sam celom tom strukturom. Vraćajući film u nazad. Vučić je jasno upozorio Dragana Đilasa da ne kaže da nema račun. Upravo se to dogodilo. Na dva računa na Mauricijusu je korisnik tih računa Dragan Đilas, drugi u Švajcarskoj - naveo je Mali.

- To je dokaz da laže i obmanjuje građane Srbije već danima u nazad. Ima posla i za Upravu za sprečavanje pranjana novca, Tužilaštvo... - naveo je Mali.

On je podvukao da je reč o ogromnom novcu.

- Ovo je novac koji je on zaradio, opljačkao dok je bio na vlasti u Beogradu. To je novac sakriven od poreskih organa. Ovde i te kako ima posla za nadležne organe. Oni moraju da vide kako je neko došao do ovolikog novca, i to dok je bio na vlasti, i koje je njegovo poreklo - istakao je Mali.

Mali je napomenuo da je interesantna je veza između Dragana Đilasa i Dragana Šolaka

Podsetio je da je 2014. godine mesec dana pre nego što je prestao da bude predsednik DS Dajretk mediju prodao nekom Bugarinu, a novac je obezbednio Šolak.

#Siniša Mali