AKTUELNO

Mediji su došli do novih informacija vezanih za kriminalno delovanje Veljka Belivuka, a kako prenose, njegove kriminalne aktivnosti proširile su se i preko Drine.

Navodno se među njegovim saradnicima nalaze i pojedini političari iz Republike Srpske, a takođe napominju da je sa njim i sarađivao i bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić.

Sandra Božić član GO SNS kaže za TV Vesti da se je umešanost pojedinih političara sa klanom Belivuka upitna i da dosta toga mora da se proveri.

-Istraga se svakim danom proširuje. Panika je izražena u redovima bivše vlasti Dragana Đilasa i Marinike Tepić. Ja sam i ranije ukazivala na to da bi ovaj dvojac mogao da bude umešan u aferu prisluškivanja predsednika, ali i da imaju nekakvih veza sa mafijaškim krugovima. Tepić je i sama dokazala svoju umešanost sa krimnalinm miljeem jer je u javnost iznela neke delove prisluškivanog razgovora. Panika je u njihovim redovima ogromna, a znamo da se predsendik Vučić vraća sutra u Srbiju i ukazaće otkud im novac na računima u Švajcarskoj i Mauricijusu – ukazala je Božić.

Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbenost kaže da je držrava se uradila po protokolu i da se prljava bitka protiv organizovanog kriminala odigrala bez ispaljenog metka.

-Akcija koja je izvedena protiv ovog klana izvedena bez ijednog ispaljenog metka. Krenulo je da se relativizuje zašto su ova lica uhapšena, pa smo imali kapanju da se ne objave dokumenti i videa se objave javno jer za to moli porodica pojedinaca, a to je inače praksa u svetu – kazao je Obradović.

#Aleksandar Vučić