AKTUELNO

Ugled Srbije u svetu raste svakom posetom predsednika Vučića nekoj zemlji. Nekima to smeta i žele da ospore činjenicu da smo lideri u regionu, kaže Vukoičić za TV Vesti.

Dr Jelena Vukoičić politikolog kaže za TV Vesti da je činjenica da je Srbija lider u regionu naročito sada kada je izvesno da će proizvoditi i vakcine protiv korone.

-Veliki je uspeh što ćemo proizvoditi dve vrste vakcine, kinesku i rusku. Imaćemo sasvim dovoljno vakcina za naše potrebe, nećemo da zavisimo od nekoga, ali ćemo moći i da ih izvozimo i prodajemo i to je veliki uspeh za Srbiju – kaže ona.

Na pitanje o napadima opozcionara upućene predsedniku Vučiću posebno dok je van zemlje, Vukojičić kaže su svi ti napadi posebno planirani. Jedan od najnovijih napada je da je predsednik Vučić komunicirao sa Mišom Vacićem.

Foto: TV Vesti

-Ako je Vacić najveći problem ove države, onda nemam reči. Nemaju načina da kako da napadnu predsednika, pa su rešili da koriste Mišu Vacića. Ovde se radi o nečemu mnogo ozbiljnijem. Imamo izuzetno moćnu kriminalnu gurpu, Belivuka, koji su protiv Vučića, međutim treba da budemo svesni da je su ti pripadnici te kirminalne grupe samo izvršioci. Ne zaboravimo da su oni imali saradnike u političkim strukturama – ukazuje Vukojičić na borbu države protiv organizovanog kriminala koja se intezivno vodi ovih dana.

Kako je ukazala, ono što pojedinicima ne odogvara je jačanje pozicije Srbije u svetu, a najnoviji primer tome je upravo boravak predsednika Vučića u Emiratima.

-Kada uzmemo sve faktore, vidimo ko su oni koji su protiv predsednika Vučića i evropskog puta – objašnajva ona.

#Aleksanar Vučić