AKTUELNO

"Danas smo napravili veliki korak za naš grad, jer je održana prva sednica radne grupe za praćenje i realizaciju projekta izgradnje obilaznice oko Novog Sada sa pristupnim saobraćajnicama i sa mostom na Dunavu, u kojoj sam u svojstvu kopredsednika", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Zajedno sa drugim kopredsenikom ove grupe, poštovanim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, konstatovali smo da sve pripremne radnje u vezi sa ovim izuzetno važnim projektom idu po planiranoj dinamici, a dogovorili smo i buduće korake. Grad Novi Sad je primio tri ponude kineskih kompanija za izvođenje radova, a postupak će sprovoditi Koridori Srbije. Dogovorena je kompletna finansijska konstrukcija koju će pokriti Republika Srbija. Predviđena vrednost radova je oko 130 miliona evra, što dovoljno govori o značaju ove kapitalne investicije - istakao je Vučević.

Projekat obilaznice i izgradnje novog mosta na Dunavu ima i širi regionalni značaj jer će se time omogućiti spajanje trase sa Fruškogorskim koridorom čija izgradnja počinje u narednim mesecima, a time će se ovaj deo Srbije potpuno infrastrukturalno promeniti.

- Dragi sugrađani, veliki posao je pred nama, a ja sam posle današnjeg sastanka radne grupe i pobedničke atmosfere koju sam tamo osetio siguran da će radovi krenuti što pre i da ćemo "izgurati" do kraja sve kako je predviđeno.

#Miloš Vučevič