AKTUELNO

U Nikšiću će 14. marta biti održani prvi lokalni izbori nakon parlamentarnih na kojima je vlast posle 30 godina izgubila Demokratska partija socijalista.

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronda navodi da situacija uoči izbora u Nikšiću postaje usijana.

- Imamo nameru i želju DPS-a, da ono što se desilo 30. avgusta predstavi kao običan politički incident i da je volja građna Crne Gore i dalje vezana za staro rukovodstvo i Mila Đukanovića. Tako da se DPS ovih dana ponaša kao prava razbojnička družina u Nikšiću, vrši se nasilje, dele se ogromne količine novca i vrši se pritisak na građane da podrže tu propalu politiku - naveo je Mandić.

Kako je ukazao, budućnost je nezaustavljiva i koliko god da stari, olinjali političari koji su dugi niz godina vladali Crnom Gorom žele da zadrže sve te poluge moći, narod je 30. avgusta prelomio i očekujem da ćemo na izborima u Nikšiću imati ubedljivu pobedu Koalicije za budućnost Nikšića u odnosu na DPS.

Foto: TV Pink Printscreen

Istoričar Predrag Marković je govoreći o izborima u Nikšiću istakao da je to borba i protiv razbojničkog režima.

- Ovo je za Srbiju od vitalne važnosti, da se u našoj bratskoj državi privatno razbojnički režim skloni sa vlasti - naveo je Marković, te pitao kako je moguće da Crna Gora nije uspela da reši probem dva seoska klana.

Istoričar Srđan Graovac je istakao da Milo Đukanović pokušava da opstane politički na mržnji i podelama, a Srpsku pravoslavnu crkvu je označio kao glavnog neprijatelja na tom planu ka stvaranju crnogoske nacije.

- Đukanović želi da se Srbija predstavi kao neko ko pokušava da stavi Crnu Goru pod svoju kontrolu, da bi mogao da se predstavi kao branitelj "crnogorstva" - naveo je Graovac.

#Andrija Mandić

#Izbori

#Nikšić