AKTUELNO

Pored čestitki i želja da i na novoj dužnosti bude uspešan kao i na prethodnoj, Srbi iz regiona su poslali poruku da je Aleksandar Vučić i njihov predsednik i da su Srbi jedan narod, gde god da žive.

Podrška i čestitke Aleksandru Vučiću na preuzimanju dužnosti predsednika Srbije stigli su iz mnogih gradova sa prostora bivše Jugoslavije u kojima žive Srbi.

Pored čestitki i želja da i na novoj dužnosti bude uspešan kao i na prethodnoj, Srbi iz regiona su poslali poruku da je Aleksandar Vučić i njihov predsednik i da su Srbi jedan narod, gde god da žive. Srbi iz Crne Gore proslavili su danas stupanje Vučića na novu dužnost.

Građani Pogdorice, Herceg Novog, Bara, Risna, Berana i Sutomora spontano su izašli na ulice pozdravljajući današnje polaganje zakltve.

Foto: Tanjug

Kolone automobila okićenih srpskim zastavama i slikama predsednika Vučića prošli su ulicama crnogorskih gradova uz simpatije i pozdrave građana koji su se našli na ulicama u tom trenutku. Srbi iz Crne Gore Vučića doživljavaju kao svog predsednika i uvereni su da će u narednom periodu imati njegovu zaštitu. Ističu kako jak predsednik Srbije daje snage svim Srbima u regionu da istraju u borbi za očuvanjem nacionalnog identiteta.

Jedna od prvih poruka podrške stigla je iz Srebrenice. Čestitajući novom predsedniku, gradonačelnik Srebrenice, Mladen Grujičić, zahvalio je na svemu što je Aleksandar Vučić kao premijer učinio za Srebrenicu i rekao da se nada da će sa nove pozicije uraditi još više. Grujičić je pozvao Vučića da poseti Srebrenicu. Čestitke novom predsedniku Srbije stigle su i iz drugih gradova širom Republike Srpske i Federacije BiH: iz Banja Luke, Bijeljine, Doboja, Nevesinja, Drvara, Grahova.

- Na današnji dan Srbi u Hrvatskoj slave polaganje zakletve novog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u kog veruju i imaju poverenja, što su iskazali izborima jer je na biračkom mestu Vukovar Aleksandar Vučić dobio podršku 75 odsto glasača i poverenje koje Srbi van Srbije imaju u njega -  rekao je predsednik Zajedničkog veća opština u Vukovaru, Dragan Crnogorac.

U Kosovskoj Mitrovici građani su defileom pozdravili novog predsednika Srbije, a predsednik Srpske liste, Slavko Simić, čestitao je Aleksandru Vučiću stupanje na dužnost predsednika republike izražavajući uverenje da će on doprineti nastavku dijaloga Beograda i Prištine, formiranju ZSO, kao i da će garantovati opstanak Srba na KiM.

#Aleksandar Vučić

#predsednik

#čestitka

'