AKTUELNO

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović ocenio je nedopustivim da se usred Srbije Alojzije Stepinac proglašava za sveca i istakao da je nakon reakcija na film "Dara iz Jasenovca" jasni da hrvatska strana nije spremna da se suoči sa zločinima koje su činili.

Videli ste kako su hrvatski mediji pisali o filmu. Na početku filma se vidi hrvatksa devojka koja spasava srpsku bebu. Toliko o propagandi. Prikazan je stoti deo zločina, jer da su svi prikazani teško da bi bilo ko mogao da odgleda taj film. Poštenije bi bilo da su rekli da film nema dovoljno umetničke vrednosti kada govorimo o nominacijama za Oskara

Milovanović je ukazao da je u kalendaru koji štampa Katolička župa u Baču pored Novog Sada 10. februar obležen kao praznik ideologu NDH Alojziju Stepincu.

- Toliko o tome kako je u Srbiji nešto zabranjeno, a to je nešto što bi trebalo da bude zabranjeno. Štampa se kalendar gde je jednom ovakvom ustaškom ideologu posvećen jedan dan. To je nedopustivo da se dešava - rekao je Milovanović.

Prema njegovim rečima, i istorijski filmovi svedoče o tome da je nekima dopušteno da ne raščiste sa zločinima i da se te stvari smanje i relativizuju, da se preko toga pređe opravdanjem da je bio rat.

- Ustaštvo je dominantno u Hrvatskoj i ne da ne žele da raščiste sa tim, već se ponose - istakao je Milovanović.

#Saša Milovanović