AKTUELNO

Prvi put u Srbiji osniva se preduzetnički fond koji ima za cilj da oživi ideje i znanje mladih i predstavi ih svetskom tržištu. Osnivač tog fonda je Telekom Srbija.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić je gostujući u autorskoj emisiji Dušice Spasić na TV Vesti rekao da je to standardni način kako velike korporativne firme finansiraju nove start-ap digitalne ideje.

- Nije novost ni u telkomunikacionoj sferi. Najkasnije će početi sa radom u junu. Početni kapital je pet miliona evra godinšnje, ali mislimo da ćemo privući mnogo privatne firme da ulažu. Da bi bio što uspešniji dovešćemo menadžment iz inostranstva - naveo je Lučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, biće to ozbiljan fond za srpske uslove, fokusiran na razvoj digitalnih start-ap ideja u Srbiji, pa u regionu, ali će imati saradnju sa fondovima u Americi i Izraelu kako bi se ideje lakše plasirale na to tržište.

- Kada kompanije bude videle kako funkcioniše i prepoznaju svoj interes da će sami pridružiti. Kombinacija privrede i start-apa je uvek najbolja pogotovo kada su u pitanju kreativni mladi ljudi kojima nedostaje biznis plan i znanje kako da je uobliče - naveo je Lučić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Vladimir Lučić