AKTUELNO

Protekao period i borba države, kao i opozicija koja nije jaka, učinli su da naprednjacima rejting dodatno, rekao je Pejić za TV Vesti.

Da se parlamentarni izbori održavaju u nedelju, lista oko Srpske napredne stranke osvojila bi oko 60 procenata glasova, a "stari" cenzus od pet procenata prešla bi samo još Socijalistička partija Srbije, pokazuje istraživanje koje je uradila agencija Faktor plus.

Kriza izazvana korona virusom, sve u vezi sa vakcinacijom, ali i vakumom unutar opozicije učinili su da naprednjacima rejting dodatno skoči rekao je za TV Vesti direktor ove agencije Vladimir Pejić.

Kako kaže, Rejting Socijalističke partije Srbije, u blagom je padu i ta stranka bi, da se izbori održavaju u nedelju osvojila 8,3 odsto podrške. 

Foto: Printcreen TV Vesti

-Socijalisti imaju razoga za nezadovoljstvo, ali mogu da budu zadovoljni jer su konstantni. Imaju stalnu bazu glasača i imaju ambiciju koja je zasnovana na poverenju. Međutim, trendovi su su kod političara važni tako da treba da obrate pažnju na rezultate istraživanja – kaže Pejić.

U ovom trenutku, najjača stranka opozicije je Dosta je bilo sa podrškom od 3,8 odsto.-Oni su uspeli da artikulišu određeno mišljenje javnog mnjena koje se protivi vakcinaciji ili misli da je korona deo teorija zavera. Nisam samo siguran da su ovi glasovi samo njihovi, mislim da i kada prođe korona je pitanje ko će im biti naklonjen. Mislim da će tu biti zaniljiva borba. U prilog sve to ide na koalicji POKS-a i DSS-a – objašnjava on.

Pejić je rekao da je dobro rukovođenje zemljom tokom epidemije korona virusa doprinelo da građani nastave da ukazuju poverenje vladajućoj stranci, tj. SNS-u i njenom lideru i predsednku države Aleksandru Vučiću.

-Vlada Srbije i predsednik Vučić su postigli dobre rezultate i to je uticalo na njihove rezultate. Korona nas je svkako sve uzdrmala i uticala na sve od politike do ekonomije. Mi sada kao država imaamo minimalan pad, neki parametri su se promenili, ali dobro upravljanje tokom korone izazva kod građana dobre rakcije – smatra Pejić.

#Glasanje

#SNS