AKTUELNO

Sinhronizovani i dirigovani pokušaji iz Prištine da se napad u kojem je danas povređen Nikola Rašić predstave kao vrsta navodnog političkog obračuna sa njegovim ocem Nenadom Rašićem, najobičniji su spin i zloupotreba dece u političke svrhe, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

''Posebno je bezočna laž koju pokušava da plasira lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti da je Nikola Rašić danas pretučen kao 'žrtva politike svog oca koji se nije savio ni potčinio Beogradu'", naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da su ovakve neutemeljene, opasne i pre svega lažne optužbe, direktan pokušaj da se sakrije istina o kojoj danas bruji čitavo Kosovo i Metohija, a to je da je dečak nažalost povređen u ranije zakazanoj školskoj tuči, o čemu svedoče i snimci koji su se pojavili u svim albanskim medijima.

''Zato je vrhunac licemerja i bezobrazluka Aljbina Kurtija da se jedna takva situacija iskoristi za napad na Srbiju i Srpsku listu, a Nikola Rašić zloupotrebi za političke igre u postizbornom periodu na Kosovu i Metohiji. Istina se ne može sakriti, kao ni prizemni motivi albanskih i pojedinih srpskih političara, koji sa njima sarađuju, da lažnim optužbama pokušaju da kriminalizuju Srpsku listu, a sve zbog ubedljive podrške naroda i uspeha na izborima, koji im se ne prašta'', dodao je Petković.

#Petar Petković