AKTUELNO

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetiće opštinu Bač u utorak, 23. februara 2021. godine.

Ministar će svoju posetu započeti u 11 i 30 sati u opštini Bač gde će posle kratkog sastanka sa rukovodstvom u skupštinskoj sali predstaviti nedavno usvojenPROGRAM PODRŠKE RAZVOJU ZADRUGARSTVA DODELOM BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA UNAPREĐENJE POSLOVANJA I TEHNOLOŠKI RAZVOJ ZADRUGA NA ČITAVOJ TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE.

Sastanku će prisustvovati predsednik Akademijskog Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti akademik Dragan Škorić, predsednik zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov, stručnjak za voćarstvo prof.dr Zoran Keserović, stručnjak za povrtarstvo prof. dr Žarko Ilin, agroekonomski analitičar Branislav Gulan, rukovodstvo opštine Bač, poljoprivredne službe opština južnobanatskog okruga, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, direktori i članovi zadruga pomenutog okruga.

Nakon sastanka ministar će sa svojim saradnicima posetiti zadružne kapacitete ZZ „Bač“, kojoj su iz Programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama 2018. godine dodeljena bespovratna sredstava za nabavku 5.500 sadnica voća i protivgradne mreže.Ministar će posetu završiti u istoj opštini u selu Selenča gde će u ovoj multietničkoj sredini posetiti seoski Dom kulture.

Izjave su predviđene posle prezentacije Programa i u voćnjaku ZZ „Bač“.

#Milan Krkobabić