AKTUELNO

Predsednik je zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Prijateljski odnosi Srbije i Rusije dokazuju se u različitim izazovima, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Komiteta za međunarodne poslove ruske Dume Leonidom Sluckim i ponovio veliku zahvalnost za isporuke vakcina Sputnjik Ve, kao i za podršku celovitosti Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da svaki susret sa nekim od ruskih zvaničnika potvrdi visok stepen međusobnog razumevanja i poverenja, koji karakteriše odnose Srbije i Rusije, saopštila je pres služba predsednika.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je podsetio na svoj nedavni telefonski razgovor sa predsednikom Putinom i rekao da se prijateljski odnosi Srbije i Rusije dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije KOVID-19, te je ponovio veliku zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V.

On je zahvalio na čvrstoj i aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa.

Predsednik Komiteta za međunarodne poslove ruske Dume Slucki, rekao je da se u Moskvi ponose najprisnijim odnosom naših dveju zemalja, što potvrđuju i učestali kontakti na visokom nivou.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je izrazio zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije, istakavši da ga raduje što zajednički infrastrukturni projekti, poput pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i projekti u oblasti energetike poput gasovoda od bugarske do mađarske granice, doprinose ekonomskom napretku naše zemlje.

#Aleksandar Vučić