AKTUELNO

Haški optuženih bivši komandant Vojske Republike Srpske u decembru je u snu doživeo moždani udar i od tada mu je stanje konstantno loše. Porodica je zabrinuta za njegov život.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić je teško blestan i u zadnjih šest meseci stanje mu se konstantno pogoršava, rekao je njegov sin Darko Mladić.

Foto: Printscreen

Gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, on je rekao da je Ratko Mladić imao srčani udar, a pre toga je imao dva moždana udara. Darko Mladić je rekao i da je njegov otac decembru imao jedan prolazni moždani udar u snu, posle koga se vidno pogoršava zdravstveno stanje.

- Desna strana mu loše i sve slabije radi, doktori su rekli da je to posebno zabrinjavajuće. Trpi jake jake bolove od kojih ga leče samo paracetamolom – objasnio je Darko.

On je rekao da su angažovani medicinski veštaci i naši stručnjaci, kadriolozi i nauropsihijatri, koji su konstatovali da ima kadrinalnih propusta u lečenju Ratka Mladića u Hagu.

Darko je rekao da su oni podneli žalbu Haškom tribunalu, koji je odbio da odobri lečenje Ratka Mladića u Rusiji i pored garancija države, zbog toga što ne dobijaju informacvije iz Haga o zdravstvenom stanju Ratka Mladića.

Foto: Printscreen

Darko mladić smatra da je Haški tribunal paušalno doneo odluku o lečenju njegovog oca u Rusiji, bez obrazloženja i dodao da im to daje nadu da će žalba biti prihvaćena. On je dodao i da je Rusija reagovala na odbijanje zahteva da se Mladić leči u toj zemlji.

- Napisali smo žalbu i ona je u ponedeljak postala javna, a tužilac ima rok do danas da se izjasni o tom pitanju, i nadam se da je i žalbeno veće ozbiljno shvatilo situaciju i skratilo je rokove za žalbe, tako da će u ubrzanom postupku da se rešava to pitanje, što nama daje nadu da su shvatili ozbiljnost situacije – ocenio je Darko.

On je rekao da bi u narednih mesec dana to pitanje moralo da bude rešeno.

#Darko Mladić

#Haški tribunal

#Ratko Mladić

'