AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je značaj dijaloga za očuvanje mira i stabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini i naglasio iskrenu i doslednu opredeljenost Beograda za rešavanje nesuglasica mirnim putem, ali i upozorio da KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu.

Đurić, koji je danas primio grupu studenata i postdiplomaca Siti univerziteta iz Hongkonga, upozorio je da KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu zbog teške socio-ekonomske situacije, nesposobnosti političke elite u Prištini da odgovori na egzistencijalne potrebe građana, što za posledicu ima snaženje političkog ekstremizma, kao i procesa verske radikalizacije.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Đurić je istakao značaj dosledne podrške Kine i Rusije nastojanjima Srbije da u međunarodnoj areni sačuva svoje interese na Kosovu i Metohiji.

Navodi se da je Đurić danas primio grupu studenata i postdiplomaca Siti univerziteta iz Hongkonga, koji se nalaze u višenedeljnoj poseti Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Đurić je studente međunarodnog prava iz Hongkonga upoznao sa radom i nadležnostima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dijalogom Beograda i Prištine i načinima na koji se taj proces odražava na evrointegracije Srbije.

Foto: Tanjug

#Kosovo

#Marko Đurić

#Srbija

'