AKTUELNO

Predsednik Srpske liste Slavko Simić odbacio je danas tvrdnje odlazećeg ministra Bezbednosnih snaga Kosova Hakija Demolija da su predstavnici Srba imali četiri uslova za transformaciju tih snaga u vojsku Kosova, te poručio da Srpska ima i da će imati samo jedan uslov za to - vojska Kosova ne može biti formira.

U izjavi dostavljenoj medijima, Simić kaže da jedino Srpska lista u saradnji sa Beogradom garantuje da neće biti tzv. vojske Kosova i da će Srbi na KiM biti bezbedni.

"Pretnje srpskom narodu koje se sve lakše i otvorenije iskazuju na KiM jesu nagoveštaj opasne i mračne sutrašnjice u kojoj srpski narod može da računa na bezbednost i opstanak jedino kao snažan i dobro organizovan politički kolektiv, koji ima podršku Beograda.

Ukoliko srpski narod izabere političke profitere za svoje predstavnike u Prištini, glasaće za sopstvenu propast", naveo je Simić. Narod mora, poručio je, da veruje da nikada u bliskoj prošlosti nije bilo ovako važno da Srbi budu politički monolitni.

Jedinstvo srpskog naroda iza Srpske liste jeste jedino što može da spreči da oni koji nam prete sutra pređu sa reči na dela, jer naša šansa jeste samo u snazi i jedinstvu, naveo je Simić.

Foto: Wikipedia

"Ne postoji više srpskih kolona na KiM, postoji samo jedna, a to je Srpska lista. Sve ostale liste su trojanski konji kojim albanski kandidati za srpske poslanike treba da budu uvedeni u parlament. Jedino Srpska lista pružala je lavovski otpor ideji formiranja tzv. kosovske vojske i izbori su, između ostalog, i raspisani da bi se prokomponovala srpska politička scena na KiM i u parlament uveo dovoljan broj, bar četiri, kooperativnih Srba koji bi podržali stvaranje vojske, čija meta nema da bude ko drugi nego mi",naveo je Simić.

Simić ističe da Srpska lista mora imati dovoljan broj poslanika da bi sprečila takav opasan scenario.

"Srpska lista je jedini razlog zbog kog albanske stranke nisu uspele da formiraju kosovsku vojsku. Ostale liste koje se predstavljaju kao srpske su albanske liste kandidata za srpske poslanike", jasan je Simić.

Ukazao je da je Srpska lista do sada bila napadana, diskreditovana i ignorisana pri donošenju važnih političkih odluka u Prištini jer, kako kaže, mi nismo želeli da prodajemo veru za večeru i da radimo protiv interesa sopstvenog naroda.

"Neki pojedinci su bili spremni na takve pogodbe i na ovim izborima će imati svu logističku podršku Prištine i raznih ambasada. Zato, glasanjem za liste koje su formirali neki srpski politički otpadnici glasate za Haradinaje i Tačija, da se njihove pretnje ostvare", naveo je Simić.

Predstavnici Srpske liste, naveo je Simić, bili su svedoci štetočinskog rada "klana Jablanovići - Slobodan Petrović na razbijanju srpskog jedinstva na KiM i videli na šta su sve spremni".

"Priština će njima, u starim i u novoformiranoj Partiji Tačijevih Srba i drugim političkim samotnjacima koji ih podržavaju nastojati da izmisli glasove, ali srpski narod u tome ne sme da im pomogne", zaključio je Simić.

#Izbori

#Kosovo

#Srpska lista

'