AKTUELNO

Đilas je potvrdio medijima da je primio Sputnjik V.

Lider stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji do skoro na sva usta pljuvao kinesku vakcinu protiv koronavirusa i zaklinjao se da će primiti samo onu kojom se vakcinišu u Evropskoj uniji, danas je na beogradskom Sajmu stao u red za rusku vakcinu Sputnjik V.

Na njegovu sreću, vakcina ima, zahvaljujući odgovornosti Vlade, a setimo se da je Đilas krajem decembra čak tvrdio da je Srbija zavrsila vakcinaciju, jer vakcina više neće ni biti!

Podsetimo i da je izjavio da mu ne pada na pamet da decu vakciniše kineskom vakcinom, ali ni da je on sam primi.

On je svojevremeno pozvao EU da Srbiju i države Zapadnog Balkana uključi u proces vakcinacije istim vakcinama koje će biti korišćene u Uniji.

- Predsednik ove države želi da građane Srbije vakciniše kineskom vakcinom. Već sam rekao da će korona moći da se pobedi kada se vakciniše 70 odsto građana i stojim iza toga. Ali mi ne pada na pamet da svojoj deci dajem kinesku vakcinu. Hoću onu istu vakcinu kojom će se Nemac vakcinisati, onu vakcinu koju će dobiti dete u Nemačkoj, dete u Francuskoj, dete u Holandiji, u Danskoj u Velikoj Britaniji, a ne ono što će nam doći iz Kine - izjavljivao je Đilas.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ipak, veliki protivnik vakcinacije stajao je u redu za imunizaciju i primio rusko cepivo, što je potvrdio i za jedan beogradski medij.

#Dragan Đilas

#Vakcina