AKTUELNO

Pred Osnovnim sudom u Prištini sutra treba da se održi ročište po novoj, trećoj optužnici protiv šestoro Srba, optuženih za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Ovo ročište je prethodno u dva navrata odlagano, a sutra bi na njemu konačno optuženi trebalo da se izjasne o krivici.

Posle toga, odbrana će moći da iznese svoje prigovore na optužnicu, a sud će odlučivati o osnovanosti optužnice, koja je prethodno u dva navrata bila vraćana tužilaštvu na dopunu, potvrdio je Tanjugu jedan od advokata obrane u ovom postupku Dejan Vasić.

Za učešće u ovom ubistvu za različita krivična dela optuženo je šest Srba - Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvržilaštvu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

#ročište