AKTUELNO

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić ocenio je izjave opozicionih poslanika o novoformirabnom pokretu Saše Jankovića kao "laktanje za pozicije u novom obliku DS".

-Dobro poznata politika mržnje, destrukcije i političke nemoći ovih dana dobija novo kamuflažno odelo i to u novom obliku DS koji je formiran ovog vikenda u formi izvesnog udruženja slobodnih umetnika ili kako je već Saša Jankovoić DOS-ovski kandidat naslovio svoje udruženje - rekao je Orlić novinarima u parlamentu.

On smatra da bi novo ime novog oblika DS trebalo da prevari građane Srbije i navede ih da ne misle da je to "isto žuto preduzeće" koje je upropastilo zemlju, a izjave Balše Božovića (DS) i Zorana Živkovića (NS) u parlamentu vidi kao žestoku borbu za pozicije u tom pokretu.

Božović je inače danas u parlamentu zatražio pored političke i krivičnu odgovornost ministra policije Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika zbog veza sa Zvezdanom Jovanovićem i podmetanja dokaza protiv policajca Dalibora Karanovića, dok je Živković kritikovao mogućnost izbora Bratislava Gašića za direktora BIA.

Kako je ocenio, to je uvod u diktaturu jer je reč o stranačkom funkcioneru, napominjući da toga nije bilo ni u Sovjetskom savezu, kod Tita, Hitlera.

Orlić je prokomentarisao da se Balsa Božović ?očigledno žestoko trudi da se umili udruženju (Saše Jankovića) i očigledno se, kaže, nada angažmanu za sebe lično, duboko nezadovoljan pozicijom koju ima u DS.

-On izvodi svoj igrokaz danima u skupštini - rekao je Orlić, ističući da ništa drugačiji nastup nije imao ni Zoran Živković, koji se, kaže, polomio u kampanji za predsedničke izbore da se što bolje dodvori Saši Jankoviću.

#Saša Janković

#Vladimir Orlić

'