AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbiji pre početka marta biti isporučeno još milion vakcina protiv kovid-19.

Vest da Srbija do početka marta dobija još milion vakcina sigurno je jedna od trenutno najvažnijih, jer smo svedoci da se oko doza na globalnom nivou vodi praktično rat, kaže za Pink Miloš Garić, urednik portala „Kosovo online“.

- Vidimo da su i neke bogatije zemlje ostale uskraćene za vakcinu i da će napeto stanje verovatno trajati tokom cele godine. Srbija je uspela da reši ovo pitanje na fantastičan način i uspeli smo daleko da odmaknemo evropskim zemljama – kaže Garić za „Novo jutro“.

Podseća da je broj vakcinisanih uspeh i jer se mnogo pričalo o raznim negativnim dejstvima cepva, da je bilo mnogo teorija zavere, a da su istim doprineli čak i pojedini lekari.

Foto: TV Pink Printscreen

- Stvorila se konfuzija, ali su se ljudi odazvali u velikom broju. Ako se ovako nastavi, možemo da računamo da ćemo ući u mirniju zonu – kaže urednik „Kosovo online-a“.

Nenad Vuković, predsednik Udruženja lobista Srbije, kaže da je rad elektronske uprave odličan, što dobrim delom pomaže da se tenzije oko vakcinacije smanje.

- Pored prirodne tenzije koja prati epidemiju, vidimo i tenziju oko operacije imunizacije, koju u svetu nazivaju logističkom operacijom 21. veka – kaže Vuković.

Ističe da je trud da se ove tenzije smanje dao rezultate, a da svakako treba istaći i zalaganja lekara.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija je pokazala snalažljivost, integritet i mislim da je to zaista sjajno i da doprinosi stabilnosti – kaže Vuković za „Novo jutro“.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Miloš Garić

#Nenad Vukotić