AKTUELNO

Predložila sam Kriznom štabu, kao njegov član, da i glumci budu na listi prioriteta za vakcinu. Važno je i da scenski umetnici budu vakcinisani, kako bi mogli nesmetano da obavaljaju svoj posao i komniciraju sa publikom. Tu sam da sve podržim, rekla je jutros Gojković.

U toku je grupna imunizacija glumaca iz nekoliko pozorišta na beogradskom Sajmu u hali 3.Na Sajmu je i ministarka kulture Maja Gojković, koja je ranije primila Fajzerovu vakcinu, ali je došla da podrži.

-Jedna sam od građana koji su preležali koronu. Na Kriznom štabu, čiji sam član, tražila sam da se dramski umetnici stave na listu prioriteta za vakcinu. Ako želimo da se vratimo u normalne tokove života, neophodno je da svi scenski umetnici budu vakcinisani kako bi mogli da imaju normalan kontakt sa publikom. Zahvaljući gradu Beogradu i Kriznom štabu, kao i Ministarstvu kulture koje je sačinilo spisak, uspeli smo da obezbedio danas vakcinisanje za više stotina ljudi. Pre svega tu su pozorišni glumci. Ja sam tu da ih podržim i poručim svim građanima da je važna vakcinacija – rekla je Gojković, još jednom apelujući na građane da se prijave za vakcinu.

Video: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Inače, od danas se na svim punktovima mogu da vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije. Na imunizaciju je danas pozvano u celoj Srbiji 24.163 ljudi.

Građani za vakcinaciju mogu prijaviti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs, odnosno telefonom putem kontakt centra na broj 0800 222 334, svakog dana od 8.00 do 20.00.

#Maja Gojković